Hrnková bábovka "bleskovka"
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny se žloutky smícháme dohromady, nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.Pečeme v předehřáté troubě na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny se žloutky smícháme dohromady, nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.Pečeme v předehřáté troubě na…
Nejprve vytvořte směs: máslo s medem a vejci smíchejte dohromady tak, až vznikne pěna. Do ní přidejte nízkotučný tvaroh, citronovou kůru, rozinky a nastrouhané lískové…
V míse prosejeme hladkou mouku, uděláme důlek a do něj nasypeme cukr. Na něj rozdrobíme droždí a zalijeme teplým mlékem.Až droždí nabobtná, přidáme žloutky, citronovou…
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vodu, ořechy, citronovou kůru a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků…
Zapneme troubu na 180 °C , plech 34 x 34 cm vyložíme papírem na pečení na který lehce rozetřeme pár kapek oleje nebo másla. Rozpustíme máslo a necháme zchladnout.…
Moučníky se zakysanou smetanou v těstě jsou velmi oblíbené a není divu. Právě díky zakysané smetaně je bábovka dokonale vláčná a ani druhý den se nedrobí. Kakaová část…
V polovině vlažného mléka necháme vzejít kvásek z kvasnic a lžičky cukru.Po vykynutí přidáme do mouky se zbylým cukrem, mlékem, vejci, solí a olejem. Vypracujeme hladké…
Rukolu omyjeme a osušíme, nejlépe v odstředivce na saláty.Fazole propláchneme a necháme okapat.Připravíme zálivku našleháním všech surovin.Rukolu dáme k fazolím, přidáme…
Sladká tečka s kyselejším podtónem. To je přesně tato buchta, která je protkaná kuličkami rybízu a kousky čokolády uvnitř vláčného a nadýchaného jogurtového těsta.…
Moučníky s mákem patří u nás mezi nejoblíbenější. Nejjednoduššími jsou pak různé makovce, které se mohou plnit švestkami, povidly nebo polévat čokoládou. Tento je…
Skořicoví šneci jsou dnes již známou pochutinou na snídani, svačinu nebo v kavárně ke kávě. Vyzkoušejte jejich obměnu, která v sobě ukrývá plátky šťavnatých hrušek. K…
Tyto nadýchané lívance jsou ideální sladkou snídaní, protože je připravíte během chvilky. Podávat je můžete dle vaší chuti například s marmeládou, se skořicí nebo polité…
Máte chuť na něco netradičního? Vyzkoušejte tyto marinované krevety připravené na avokádovém oleji a zalité kokosovým krémem. Všechny chutě se v tomto jídle skvěle spojí…
Z bílků a špetičky soli ušleháme pevný sníh a pak po částech zašleháme polovinu odváženého cukru.Žloutky a zbylý cukr šleháme do bílé pěny, opatrně zašleháme olej a pak…
Snadný osvěžující koláč s tvarohovou vrstvou a ovocem je to pravé, co v létě můžete servírovat návštěvám k ledové kávě nebo dětem ráno na snídani. Zde je použit rybíz a…
Máte chuť na něco sladkého? Vyzkoušejte tyto měkké, nadýchané buchtičky plněné oblíbeným lískooříškovým krémem, vonící rumem a vanilkou a posypané moučkovým cukrem.…
Smícháme ingredience na těstíčko a necháme chvíli odležet. Mělo by být středně husté, aby moc z koleček cukety nestékalo.Omytou neoloupanou cuketu nakrájíme na 0,5 cm…
Úchvatný koláč efektní na pohled zároveň vynikající svou chutí. Kombinace třešní a náplně pohladí chuťové pohárky. Nevěříte? Schválně zkuste připravit třeba na nedělní…
Hrníčkový recept na sladké okvětní lístečky s krémem vonícím po vanilce, to celé namočené v čokoládové polevě. Hodí se při jakékoliv sváteční příležitosti a budou…
Voňavé perníčky pečeme hlavně před Vánoci a k snědku. V tomto receptu se však můžete inspirovat a upéct si pod stromeček betlém z perníkového těsta, který provoní celý…
Roláda z jemného piškotového těsta, které v sobě nese osvěžující chuť citrusové kůry. Náplní je pak lahodný tvarohový krém se smetanou a čokoládou. Zní to velmi lákavě.…
Máte rádi loupáčky? Pokud ano, máme pro vás inspiraci na jeho vylepšení. Vykynuté loupáčkové těsto je rozváleno na plát a potřeno máslovou náplní se skořicí. Po…
Jablečných koláčů je povícero druhů, můžete vyzkoušet jeden z nich, bez přidaného vejce do těsta. Jablečná náplň vytvoří vyšší vrstvu a koláč bude velmi šťavnatý.…
Klasické kynuté české nadýchané buchty vonící máslem a zasypané moučkovým cukrem nikdy neomrzí. Když je upečete podle tohoto léty prověřeného receptu, jistě se vám…