Kakaové hrnečkové řezy s krémem a džemem
Recept ještě nebyl hodnocenPotěšte se kakaovými hrnečkovými řezy, které spojují bohatou chuť kakaového těsta s jemností krému a sladkostí džemu. Dozdobení povrchu je pak na vás, zda zvolíte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Potěšte se kakaovými hrnečkovými řezy, které spojují bohatou chuť kakaového těsta s jemností krému a sladkostí džemu. Dozdobení povrchu je pak na vás, zda zvolíte…
K benátskému karnevalu patří také různé dobroty a pochutiny. Pod názvem Fritoli di Carnevale se skrývají dozlatova usmažené koblížky z kynutého těsta, které jsou plné…
Nenáročný na přípravu, ale božský na chuť je tento jablečný koláč. Nastrouhaná jablíčka spojíme v těsto, které zvláční tvaroh a sníh z bílků mu zase dodá nadýchanost.…
V míse nebo v robotu smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidáme nastrouhaný studený tuk a vytvoříme drobenku. Do hrnečku s vlahým mlékem dáme cukr, sušené droždí,…
Z mouky, Hery, vajíčka, cukru, mléka, citronové šťávy a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu odpočinout po dobu, než uvaříme…
Moučník plný máku uspokojí chutě všech, kdo mají tento lahodný a zdravý modrý poklad rádi. Potřebné suroviny má každý z nás většinou doma běžně, a tak si makovec můžeme…
Snadná bublanina je jedním z nejčastěji pečených moučníků v našich domácnostech. Nadýchané těsto z vyšlehaného sněhu doplní libovolné ovoce, třeba to, které zrovna…
Tento koláč spojuje sladké a šťavnaté třešně s krémovým tvarohem, to vše zakončené křupavou drobenkou. Hebké těsto tvoří základ pro bohatou tvarohovou náplň, která se…
Bábovka je mezi moučníky opravdová klasika. Můžeme ji připravit na mnoho způsobů, je ale důležité, aby byla vláčná a dobře dochucená. Tato bábovka skrývá v dobrém těstě…
Moučníky, bohatě oplývající čerstvě nasbíraným ovocem, hojně posypané křupavou drobenkou, jsou v létě velice oblíbené. Tento moučník je navíc zcela bezlepkový a…
Tento koláč kombinuje křehkou drobenku s lahodným sezónním ovocem. Snadný a rychlý postup zaručuje, že si tento koláč můžete dopřát kdykoliv, když máte chuť na něco…
Vyzkoušejte pro změnu na mlsandu tradiční španělskou cukrovinku. Turrón se obvykle připravuje na vánoční svátky, ale klidně ho zkuste i v létě.
Troubu předehřejeme na 180°C - horkovzdušnou na 160°C.Do mísy dáme vejce, oba cukry, olej, horkou vodu a ušleháme do pěny.Pak přidáme tvaroh, citronovou kůru a opět…
Tento salát je lehký a osvěžující pokrm, který spojuje chutě Středomoří a Blízkého východu. Jemný kuskus se dokonale snoubí s jemně kořeněnou cizrnou, krémovým…
Domácí ochucený olej je skvělým způsobem, jak dodat vašim pokrmům jedinečnou chuť a vůni. Ať už ho připravíte s bylinkami, česnekem, chilli nebo citrusy, tento…
Musaka je pokrm ze slunného Řecka, sice náročnější na přípravu, odměnou vám však bude chuťově vyvážená směs mletého masa, brambor, lilku, cuket a rajčat, vrstvené v…
Úrodu rybízu můžeme zpracovat různými způsoby. Jedním z nich je jej třeba zapéct do moučníku. Křehké máslové těsto předpečeme a poté jej doplníme náplní z mléka,…
Malé sladké koláčky zvládnete připravit bez zdlouhavého tvarování, a to velice jednoduše, na jednom plechu. Koláčky plníme vaší oblíbenou náplní a sypeme křupavou…
Bublanina s ovocem je tradiční a oblíbený moučník, který vyniká svou jednoduchostí a lahodnou chutí. Tento nadýchaný koláč, jehož název je odvozen od "bublání" ovoce…
Lahodné drobné košíčky plněné barevnou šlehačkou jsou ideálním pohoštěním na oslavy. Krásné barvy šlehačky docílíme přidáním džemu. Košíčky na závěr ozdobíme černým a…
Horké letní dny si žádají opravdu osvěžující pochutiny. Pokud se chystáte péct moučník, vyzkoušejte tento křehký citronový koláč. Je z křehkého těsta, které doplňuje…
Dýňový dort v netradičním pojetí, bez lepku a bez cukru, který je šikovně nahrazený sladidlem. Vláčný a šťavnatý dýňový korpus je potřený vrstvou tvarohového krému a…