Nádivka velikonoční
Recept ještě nebyl hodnocenVelikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 963 kJ / 230 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 50,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením…
Dýňová polévka neodmyslitelně patří k podzimu a zimě, kdy je této zeleniny dostatek. Využití dýně na polévku je velmi rozšířené a získává si větší a větší oblibu.…
Nechte vyniknout skvělou chuť chřestu v jednoduché kombinaci s anglickou slaninou, muškátovým květem a trochou citronové kůry. Na zapečeném chřestu si můžete pochutnat…
K jemnému kuřecímu masu se pórek velice hodí. Výraznější chuti dosáhneme přidáním hořčice, muškátového květu a česneku a nakonec směs zjemníme trochou smetany. Podáváme…
Na másle nebo oleji osmažíme na kousky nakrájenou cibulku, osmažíme do zlatova, přidáme na plátky nakrájený česnek a ješte chvíli smažíme. Přidáme mouku, promícháme a…
Karlovarský knedlík patří k tradičním přílohám české kuchyně. Bojíte se jejich přípravy? Úplně zbytečně. Není na nich nic složitého, stačí jen překonat počáteční strach…
Rychlý recept na pokrm z jednoho pekáčku zvládne i začátečník. Kombinace slaniny, smetany a česneku a pórku je jednoduše dokonalá, ale pokud byste chtěli pokrm ještě…
Pamatujete na školní jídelnu a dušenou mrkev s plátkem vysušeného masa? Pomůžeme vám zapomenout a jídlu napravit reputaci. Ochutnejte šťavnaté vepřové maso s kousky…
Sýrová omáčka a špenát, to je nesmrtelná a velmi oblíbená kombinace, kterou si s chutí dopřáváme třeba s gnocchi nebo těstovinami. Na její přípravě není nic složitého a…
Jednoduchý a rychlý recept na netradiční slaný koláč. Skvělá náplň ze sýru, smetany s chutí muškátového květu. Můžeme přidat dle naší chuti i uzeninu, cibuli, nebo…
Mazanec je zpravidla ve tvaru bochánku s typickým křížem na svém povrchu. Tento recept však přináší mazanec, který je spletený ze 4 stejných pramenů. Po upečení jej pak…
Bramborové placky v jakékoliv podobě jsou oblíbeným zpestřením našeho jídelníčku. Jsou levné, na přípravu nenáročné a rychle hotové. Placky ze škubánkového těsta jsou…
Připravte tuto výbornou polévku z poctivého vývaru z kostí, hovězího a kuřecího masa a kořenové zeleniny. Polévku doplňte o vařené knedlíčky z droždí a podávejte ji…
Připravte si k obědu křupavé květákové placičky pečené v troubě. Odpadá tak dlouhé smažení a placky nebudou nasáklé tukem. Vašim strávníkům se po nich budou dělat jen…
Pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na měsíčky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek na drobno nakrájíme. V hrnci rozpustíme máslo a nasypeme do něj…
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, uložíme do většího pekáčku a pokladme plátky másla. Podlijeme menším množstvím vody a ze začátku můžeme pekáč přiklopit víkem, později…
Den předem naložíme řízky do marinády z oleje a koření. Také uvaříme ve slupce dobře omyté brambory.Na dno horkovzdušné fritézy (HF) dáme vodu, máslo, koření a zamícháme…
Květák má v naší kuchyni své stálé místo. Tato lehce nasládlá zelenina obsahuje spoustu vlákniny a zvládne tak zasytit na delší dobu. Nevíte co z něj připravit? Vsaďte…
Nakrájené housky okořeněné muškátem a osolené zalijeme horkým mlékem a necháme 5 minut přikryté. Na másle zpěníme cibulku a přidáme do mísy s houskami. Pak dáme petržel…
Mrkev uvaříme doměkka, necháme vychladnout a rozmačkáme vidličkou. Asi dvě lžíce strouhanky zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme mrkev, vejce a koření, promícháme.Podle…
Knedlíčky vylepší i obyčejnou polévku, která díky nim lépe zasytí. Na výběr máme z mnoha druhů, dnes ale zkusíme připravit jednoduché knedlíčky ze strouhanky a ochutíme…
Kuřecí prsní řízky si nejlépe den předem podélně rozpůlíme, naklepeme a naložíme do marinády.Formu na srnčí hřbet vymažeme lehce sádlem a poklademe plátky anglické…
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit…