Dýňová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenDýňová polévka neodmyslitelně patří k podzimu a zimě, kdy je této zeleniny dostatek. Využití dýně na polévku je velmi rozšířené a získává si větší a větší oblibu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 963 kJ / 230 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 50,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 30,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Dýňová polévka neodmyslitelně patří k podzimu a zimě, kdy je této zeleniny dostatek. Využití dýně na polévku je velmi rozšířené a získává si větší a větší oblibu.…
Zeleninové polévky josu jednoduché na přípravu a dostatečně také zasytí prázdný žaludek. Dokonalou květákovou si můžete připravit s našim receptem. Voní máslem, libečkem…
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit…
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Na másle nebo oleji osmažíme na kousky nakrájenou cibulku, osmažíme do zlatova, přidáme na plátky nakrájený česnek a ješte chvíli smažíme. Přidáme mouku, promícháme a…
K jemnému kuřecímu masu se pórek velice hodí. Výraznější chuti dosáhneme přidáním hořčice, muškátového květu a česneku a nakonec směs zjemníme trochou smetany. Podáváme…
Karlovarský knedlík patří k tradičním přílohám české kuchyně. Bojíte se jejich přípravy? Úplně zbytečně. Není na nich nic složitého, stačí jen překonat počáteční strach…
Lahodná, krémová omáčka z dýně hokaido je v tomto receptu zjemněná smetanou a dochucená kořením. Výborně doplní například těstoviny, nebo ji můžete použít k přípravě…
Rychlý recept na pokrm z jednoho pekáčku zvládne i začátečník. Kombinace slaniny, smetany a česneku a pórku je jednoduše dokonalá, ale pokud byste chtěli pokrm ještě…
Pamatujete na školní jídelnu a dušenou mrkev s plátkem vysušeného masa? Pomůžeme vám zapomenout a jídlu napravit reputaci. Ochutnejte šťavnaté vepřové maso s kousky…
Připravit zvěřinu je mnohdy výzva. S naším receptem to však může zvládnout každý. Dančí prošpikovanou kýtu podusíme se zeleninou a kořením, z čehož následně připravíme…
Sýrová omáčka a špenát, to je nesmrtelná a velmi oblíbená kombinace, kterou si s chutí dopřáváme třeba s gnocchi nebo těstovinami. Na její přípravě není nic složitého a…
Připravte tuto výbornou polévku z poctivého vývaru z kostí, hovězího a kuřecího masa a kořenové zeleniny. Polévku doplňte o vařené knedlíčky z droždí a podávejte ji…
Den předem naložíme řízky do marinády z oleje a koření. Také uvaříme ve slupce dobře omyté brambory.Na dno horkovzdušné fritézy (HF) dáme vodu, máslo, koření a zamícháme…
Jednoduchý a rychlý recept na slaný koláč s jemnou sýrovou náplní, smetanou a špetkou muškátového květu. Náplň můžete vylepšit přidáním uzeniny, cibule nebo žampionů.…
Kachní kaldoun je tradiční svatomartinská polévka. Spotřebujeme do něj všechny zbytky z kachny, které nepoužijeme k pečení. Základem této polévky je tudíž silný vývar z…
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Nakrájené housky okořeněné muškátem a osolené zalijeme horkým mlékem a necháme 5 minut přikryté. Na másle zpěníme cibulku a přidáme do mísy s houskami. Pak dáme petržel…
Rybí polévka je tradičním štědrovečerním pokrmem. Každá rodina má svůj, generacemi ověřený recept, podle kterého polévku připravuje. Pokud ale chcete vyzkoušet něco…
Ořechovka je likér z nezralých vlašských ořechů, podobně se vyrábí i mandlovice. Ořechovkou léčily naše prababičky a babičky pokažený žaludek po nemírném hodování. Kdo…
Přemýšlíte nad nedělním obědem nebo chutnou páteční večeří? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Vepřové maso s mrkví je i přes svou jednoduchost nadčasovým pokrmem,…
Mrkev uvaříme doměkka, necháme vychladnout a rozmačkáme vidličkou. Asi dvě lžíce strouhanky zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme mrkev, vejce a koření, promícháme.Podle…
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, uložíme do většího pekáčku a pokladme plátky másla. Podlijeme menším množstvím vody a ze začátku můžeme pekáč přiklopit víkem, později…