Pudink z cukety (květáku)
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták uvaříme do poloměkka a rozebereme na růžičky. Cuketu nakrájíme na kostičky a krátce povaříme. Housky natrháme a namočíme do mléka. Změklé máslo našleháme se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák uvaříme do poloměkka a rozebereme na růžičky. Cuketu nakrájíme na kostičky a krátce povaříme. Housky natrháme a namočíme do mléka. Změklé máslo našleháme se…
Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme ji plátky brambor. Prolisovaný česnek, nebo nastrouhaný zázvor, sůl…
Nadýchaná a sytá velikonoční nádivka (dříve zvaná také hlavička nebo sekanina) má podle tradic obsahovat co nejvíce masa, vajec a bylinek, které na jaře dodají sílu a…
Mražený hrášek propláchneme na sítu a necháme okapat, 3 lžíce dáme stranou. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Mírně osolíme, přidáme…
Lahodná, krémová omáčka z dýně hokaido je v tomto receptu zjemněná smetanou a dochucená kořením. Výborně doplní například těstoviny, nebo ji můžete použít k přípravě…
Dáme vařit vývar: kachní droby, krk a křídla dáme do studené vody a když se začne dělat pěna, sebereme ji a poté přidáme sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, 1…
Křenovou omáčku připravíme snadno a za chvilku. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem a necháme vařit. Pak ji ochutíme čerstvým křenem, pepřem a muškátovým květem. Na závěr…
O Češích se říká, že jejich národním sportem je houbaření. Jste-li také milovníky této relaxační činnosti a pátráte po dalších receptech, jak svůj úlovek upotřebit, jste…
Kachnu důkladně očistíme a den předem nasolíme uvnitř i na povrchu.Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme dozlatova nasucho opéct do trouby nebo v pánvi.Opečené rohlíky…
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme do sklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme, až je maso oddělené od…
Vychutnejte si toto lahodné sváteční jídlo se zajímavou přílohou. Opečený plátek krůtího masa podlijete jednoduchou smetanovou omáčkou a servírujete s knedlíky…
1. Krůtí řízky očistíme a naklepeme. Řízky přepůlíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Parmezán nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli omyjeme a…
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a…
Květak rozděláme na menší kousky, povaříme ( ne úplně naměkko ) Vymažeme zapékací mísu a nakrájíme do ní předvařený květák. Rozšleháme vejce, do kterých přidáme…
Květáková sezona je prakticky celoroční. Jeho užití v kuchyni je pestré a zpravidla jednoduché na přípravu. Takové jsou i tyto květákové karbanátky pečené v troubě. S…
Skelety a drůbky (krky, žaludky...) uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou, kořením a oloupanou cibulí, zbavené jen vrchní slupky. Během vaření sbíráme pěnu.…
Brambory a uzeniny nakrájíme na menší čtverečky, cibuli a papriku na proužky, česnek na plátky.Na oleji osmažíme cibulku dost do hněda, na ní dáme brambory spolu s…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit…
Přemýšlíte nad nedělním obědem nebo chutnou páteční večeří? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Vepřové maso s mrkví je i přes svou jednoduchost nadčasovým pokrmem,…
Výborná příloha nebo hlavní chod podávaný se zeleninovým salátem - to jsou výborné šťouchané brambory. Smícháme je s osmaženou schwarzwaldskou šunkou a jarní cibulkou. K…
Připravit zvěřinu je mnohdy výzva. S naším receptem to však může zvládnout každý. Dančí prošpikovanou kýtu podusíme se zeleninou a kořením, z čehož následně připravíme…
Kuřecí prsní řízky si nejlépe den předem podélně rozpůlíme, naklepeme a naložíme do marinády.Formu na srnčí hřbet vymažeme lehce sádlem a poklademe plátky anglické…
Drožďová polévka je bohatá na vitamíny řady B. Ale je také velmi chutná. Pokud je navíc se základem ze zeleniny a výživným kapáním, bude i sytá. Tudíž vhodná na pořádnou…