

Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce - CRISP
Suroviny
- 1 menší květák
- asi tak 1/4 hlávky nového zelí
- muškátový květ
- sůl
- pepř
- (jinak koření dle chuti)
- asi 100 ml mléka
- 1 vejce
- plátky nivy na pokrytí zapékací nádoby (lze vyměnit za jiný sýr)
Postup přípravy receptu
Květák a zelí uvaříme, jak jsme zvyklí, ale spíš míň než do měkka, nebo na skus, mělo by to být tvrdší. Já ke květáku přidávám květ, sůl, pepř, zelí jsem jen osolila (se solí opatrně, počítala jsem už s Nivou, která je slaná dost).
Rozložíme na vhodnou nádobu do mikrovlnky (já dala na Crisp talíř), neměla by to být vysoká vrstva. Pokropíme rozmíchaným vejcem s mlékem a zapneme funkci gratinování (zapékání) a vlníme 7 minut. Poklademe směs Nivou či jiným sýrem, přepneme na 500 W a vlníme dalších cca 15 minut. Přepneme na gril a necháme zhnědnout povrch – asi 10 minutek. Musíme se řídit dle své mikrovlnky, určitě to půjde i v mikrovlnce bez těchto funkcí či v normální troubě. Jen začneme radši na nižším čase a hlídáme. A je dobré si zkušenosti s časem psát, pak už se orientujeme. ;-) Původně to bylo o tom, jak zlikvidovat zbylý vařený květák a zelí (měli jsme s kotletkami), ale výsledná chuť nás tak překvapila, že zařazuju na trvalé použití. ;-)
Poznámka
Všimněte si prosím, v čem jsem míchala vajíčko s mlékem;-), správně v topáckémm hrníčku z Kroměříže
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky
Ohodnoťte recept: Gratinovaný květák se zelím a zapečený s nivou v mikrovlnce - CRISP
-
rebeka: jéžíš, dík opraveno
-
špagi, už to čtu po několikáté a buď jsem slepá jak patrona nebo nevím.. v surovinách i v poznámce je zmíněno mléko + vejce.. v postupu chybí.. kdy a kam s ním
-
Díky všem
, zkuste, chuť je famozní!!!!!!!!!
-
Špagi, proč by ne, to může být fakt dobrý a ty máš 5.bod
-
Super!! To je fajné s tím hrníčkem Topreceptů!!
-
Tak právě jsem dovezla z Mělnicka dva ohromné květáky, takové jsem ještě neviděla, tak, něco z toho musím krom smaženého, ještě vymyslet, dobrý návod od Tebe Špagi
-
Špagi, to může být dobrůtka
. Jen já bych použila jako hlavní fotku tu poslední nebo předposlední, ty vypadají pěkně
.