Drůbeží přesnídávková polévka

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: 30min Polévky 9 názorů

Suroviny

drůbeží vývar
vařené maso z vývaru
mrkev 4 ks
zelenina:
hrášek
květák
petržel
brokolice nebo mix mražené
sůl
mletý pepř
2 lžíce másla (oleje)
hladká mouka
špetka muškátového květu
špetka muškátového oříšku
zelená petrželka
krupicové noky nebo sýrové nočky dle chuti
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ve vyšším hrnci (na polévku) si rozpustíme máslo,přidáme hl.mouku a umícháme si světlou jíšku. Zalijeme jí vychladlým vývarem, řádně rozmícháme, necháme dojít k varu a přidáme na kousky nakrájenou zeleninu.

  2. Vedle na pánvi si na kousku másla orestujeme oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a přidáme do polévky - pro barvu i lepší chuť (pokud nechceme, tak mrkev nemusíme restovat, ale rovnou jí vložíme s ostatní zeleninou do polévky).

  3. Polévku okořeníme špetkou muškátového květu a 3 strouhnutími muškátového oříšku, dosolíme, přidáme špetku mletého pepře a necháme vařit mírným varem asi 10 min.

  4. Pak přidáme mléko, pomalu zavaříme a vložíme nočky na uvaření a uvařené maso nakrájené na kousky. Necháme ještě asi 5-10 min pomalu provářet. Dle potřeby hotovou polévku dosolíme a vložíme najemno nakrájenou zelenou petrželku.

Poznámka

Polévka je jemná,ale díky množství zeleniny a nočkům i velmi sytivá.Vařím jí ráda nejen pro dvojčata,ale i pro nás,když chceme jen polévkový den.

Já do polévky dělala naše velmi oblíbené sýrové nočky od Magdalenky-http://www.toprecepty.cz/recept/4896-kedlubnova-po....Doufám že se na mě nebude zlobit ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Drůbeží přesnídávková polévka

  • rebeka rebeka

    tak teď tomu rozumím;-)já taky restuju..pro tu barvičku..i chuť je výraznější;-):-p:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Maris:-) děkuju,že jsi za mě odpověděla:-K.
    Rebeko:-)je to tak.My máme rádi když má polévka jemnou vůni a barvu po mrkvi a tak jí dělám způsobem restování.Ale komu se nechce,může jí jen dát dovnitř a povařit.Už jsem to v receptu trošku upravila;-).

    Odpovědět

  • maris maris

    Rebeko:-), mrkev můžeš orestovat - polévka bude mít lepší barvu i chuť, ale když se Ti nebude chtít, tak můžeš dát mrkev vařit rovnou do polévky bez orestování;-)
    Snad se mirca nebude zlobit, že jsem odpověděla za ni:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Miruš,vypadá velmi dobře:-p jenom trochu nerozumím postupu:-Opíšeš,že mrkev orestujem a pak,že ji restovat nemusíme:-?:-!:-O nebo blbnu z toho hicu:-?:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-p:-p ta teda je!:-p:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Já jsem si tyhle sýrové nočky, které hodně dělám a máme je moc rádi, pojmenovala - Magdalenčiny nočky - :yes::-D

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Mirčo, to je určitě dobroutka:-)) už mám v oblíbených a vzykouším:yes::yes: +

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mirečko, pre mňa je to naozaj vždy poctením, ak mi niekto niečo pochváli... A ak si to zaradila do Vášho jedálnička, tak to mám radosť obrovskú...znamená, že Vám to naozaj chutí, aj keď sú to iba halušky v polievke. Želám pekný zvyšok dňa!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Velmi podobně dělám - jinak si myslím, že mrkev je lepší orestovat. :-p;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: přesnídávkové polévky přesnídávková polévka polevky presnidavkove drůbeží ragů knedličkova polévka bílé a přesnídavkové polévky drúbeží polévka s krupicí sytivé polévky recept na drůbeží polévku s masem a zeleninou presnidavkova polevka pro deti držkova polevka bila knedličkova polevka drúbeží vývar drůbeži polevka se syrovymi nocky drůbeží polévka-recept top recepty drůbeží vývar přesnídávkové polévky bílé magdalenciny noky recept přesnídavková zeleninová polévka recept bílá polévka s drůbky

Zapomněl/a jsem heslo