Krůtí s brambory z pekáče

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 45 minut 0 názorů

Suroviny 3 porce

1/2 kg krůtí kýty bez kůže
6 brambor
1 cibule
1 bílá paprika
4 cherry rajčátka
1 šlehačka
sůl
pepř
grilovací koření
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso umyjeme, osušíme, vetřeme do něj koření a necháme do druhého dne v lednici odležet.

  2. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, papriky na čtverečky a rajčátka necháme v celku.

  3. Do pekáče vrstvíme postupně cibuli, maso, brambory, papriky a rajčátka, pak opět maso a nakonec brambory.

  4. Nakonec zalijeme šlehačkou a pečeme do změknutí masa a zabarvení brambor. Tekutina by měla být odpečená.

Poznámka od kuchařky

Vhodnou přílohou je okurkový salát se zakyslou smetanou a kyškou.

Kdo má rád a může, tak si dá i tatarku. Domácí tatarku děláme z majonézy přidáním na jemno nastrouhané cibule a kyselé okurky plus sůl a pepř.

http://clupmi.blog.cz

Komentáře k receptu Krůtí s brambory z pekáče

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krůtí maso v pekáči krůtí prsa s bramborem na slehacce kruti s bramborem krůtí prso z jednoho pekace krůtí prsa z jednoho pekáče kruti z jednoho pekáč krůtí recepty z jednoho pekáče krůtí maso pečené s brambory a šlehačkou krůtí na brambory pečené krůtí maso s bramborem krůtí brambory kruti kyta s brambory kýta s bramborem v jednom pekaci krůtí v jednom pekaci krůta s bramborem krutí maso v jednom pekáči maso pečené na bramborách a šlehačkou kýta a krůtí s brambory brambory krůti recept krůtí s bramborem a slehackou