Přírodní vepřová kýta

cardanka Kuchařka: cardanka

Minutky 3 názory

Suroviny

vepřová kýta
sůl - nejlépe praganda, kdo nepoužívá možno i sůl obyčejná
pepř mletý (z mlýnku)
cibule
olej
sýr eidam
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme, z obou stran osolíme pragandou, opepříme.

  2. Připravíme si misku, hrnec, kdo jak je zvyklý a na dno dáme trochu oleje a střídavě vrstvíme maso - na plátky nakrájenou cibuli - zakápneme olejem - maso atd. až zpracujeme všechny suroviny.

  3. Misku či hrnec uzavřeme, dáme do lednice uležet minimálně na dva dny, naložené vydrží i déle. Je dobré maso během odpočívání v lednici přeskládat.

  4. Samotná příprava před podáváním je skutečně minutková. Na rozpáleném oleji orestujeme plátky masa spolu s cibulí po obou stranách.

  5. Pod pokličku ještě přidám na 1-2 min. na maso plátky sýra eidam.

  6. Podáváme s hranolky, s bramborem vařeným či opečeným nebo jen tak s chlebem.
    Maso je velmi rychle hotové, právě díky patřičnému odležení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Přírodní vepřová kýta

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Tak tohle mi uniklo, pěkný, lehký recept, dělávám takhle masíčka na spoustu způsobů. Ráda si je naložím někdy v týdnu a pak je to opravdu jen minutková záležitost a oběd je na stole. Bodík:-)

    Odpovědět

  • cardanka cardanka(autorka receptu)

    Jani máš pravdu praganda se používá při uzení, ale i při nakládání masa na různé typy klobás, salámů a podobně, já jí používám jen pokud maso nakládám na delší dobu, třeba právě plátky, pokud dělám marinované koleno, tak jej napíchám, ale to si dělám roztok, ve středu jsem dělala svíčkovou z králika a toho jsem také pragandou osolila, když jsem jej nakládala. Maso je totiž mnohem červenější není bledé a hlavně křehčí, což jsem ocenila právě u vepřové kýty, která všeobecně bývá tužší. :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Můžu se zeptat, proč ta praganda? Nic proti ni nemám, ani náhodou, ale já myslela, že se to používá třeba u uzení, nebo na vepřovou konzervu a pod. To maso má pak i jinou barvu. Jinak moc hezký recept, naložená masa jsou vynikající.:-*:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z veprove kyty vepřová kýta plátky recepty vepřová kýta plátky vepřová kýta recepty pro začátečníky recept na přírodní vepřové maso vepřová kýta recepty vepřová kýta recepty vepřová kýta vepřová kýta plátky recept plátky z vepřové kýty veprove maso přírodní recepty nakládání masa na uzení přirodni vepřovy platek vepřová kýta recept přírodní vepřové maso vepřová kýta minutka vepřové přírodní přírodní vepřové vepřová kýta s rýží vepřová kyta.recept přirodní