Přírodní vepřová kýta

cardanka Kuchařka: cardanka

Minutky 3 názory

Suroviny

vepřová kýta
sůl - nejlépe praganda, kdo nepoužívá možno i sůl obyčejná
pepř mletý (z mlýnku)
cibule
olej
sýr eidam
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, naklepeme, z obou stran osolíme pragandou, opepříme.

  2. Připravíme si misku, hrnec, kdo jak je zvyklý a na dno dáme trochu oleje a střídavě vrstvíme maso - na plátky nakrájenou cibuli - zakápneme olejem - maso atd. až zpracujeme všechny suroviny.

  3. Misku či hrnec uzavřeme, dáme do lednice uležet minimálně na dva dny, naložené vydrží i déle. Je dobré maso během odpočívání v lednici přeskládat.

  4. Samotná příprava před podáváním je skutečně minutková. Na rozpáleném oleji orestujeme plátky masa spolu s cibulí po obou stranách.

  5. Pod pokličku ještě přidám na 1-2 min. na maso plátky sýra eidam.

  6. Podáváme s hranolky, s bramborem vařeným či opečeným nebo jen tak s chlebem.
    Maso je velmi rychle hotové, právě díky patřičnému odležení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Přírodní vepřová kýta

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Tak tohle mi uniklo, pěkný, lehký recept, dělávám takhle masíčka na spoustu způsobů. Ráda si je naložím někdy v týdnu a pak je to opravdu jen minutková záležitost a oběd je na stole. Bodík:-)

    Odpovědět

  • cardanka cardanka(autorka receptu)

    Jani máš pravdu praganda se používá při uzení, ale i při nakládání masa na různé typy klobás, salámů a podobně, já jí používám jen pokud maso nakládám na delší dobu, třeba právě plátky, pokud dělám marinované koleno, tak jej napíchám, ale to si dělám roztok, ve středu jsem dělala svíčkovou z králika a toho jsem také pragandou osolila, když jsem jej nakládala. Maso je totiž mnohem červenější není bledé a hlavně křehčí, což jsem ocenila právě u vepřové kýty, která všeobecně bývá tužší. :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Můžu se zeptat, proč ta praganda? Nic proti ni nemám, ani náhodou, ale já myslela, že se to používá třeba u uzení, nebo na vepřovou konzervu a pod. To maso má pak i jinou barvu. Jinak moc hezký recept, naložená masa jsou vynikající.:-*:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty z veprove kyty vepřová kýta plátky recepty vepřová kýta plátky vepřová kýta recepty pro začátečníky recept na přírodní vepřové maso vepřová kýta vepřová kýta recepty recepty vepřová kýta plátky z vepřové kýty vepřová kýta plátky recept veprove maso přírodní recepty nakládání masa na uzení přirodni vepřovy platek přírodní vepřové maso vepřová kýta minutka vepřové přírodní vepřová kýta s rýží přírodní vepřové vepřová kýta recept přírodní vepřové plátky

Zapomněl/a jsem heslo