

Vepřové medailonky s cherry rajčaty a paprikou
Doba přípravy: 45 minut + 24 hodin naložení 4-6 porcí Vepřové maso 5 názorů
Suroviny
- 1 kg vepřové kýty (nejlépe oříšek)
- steakové koření (Kotányi Steak-pfeffer)
- 500 g cherry rajčat
- 8 ks šalotek
- zelená paprika
- červená paprika
- kousek pórku
- olej
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
Vepřovou kýtu, nejlépe oříšek, nakrájíme na silnější plátky cca 8-9 kusů. Poté maso potřeme směsí oleje a koření „Kotányi Steak-pfeffer“ a dáme uležet do chladna na cca 24 hodin.
Na pánvi maso zprudka orestujeme, aby se nám zatáhlo, a přendáme do hrnce, ve kterém se bude dusit.
Šalotku oloupeme a nařežeme podélně na čtvrtky a opečeme zlehka ve výpeku na stejné pánvi, kde se restovalo maso. Šalotku přidáme k masu do hrnce, lehce podlijeme vařící vodou a dáme dusit na mírném ohni.
Po 35 minutách dušení maso z hrnce vytáhneme na talíř, omáčku částečně propasírujeme, tak aby byla „hladká“, v této fázi lze lehce zahustit troškou hl. mouky rozmíchané v hrnku s vodou, ale není to nutné – propasírovaná část šalotky to udělá za nás.
Medailonky z kýty vrátíme do omáčky, lehce provaříme a máme hotovo.
V pánvi WOK si uděláme z cherry rajčátek, který jsou nakrájena na kolečka, paprik nakrájených na malé kostičky a pórku na nudličky zeleninovou směsku na maso. Prohřejeme, dokud se částečně neodpaří většina tekutiny, kterou zelenina uvolní – osolíme, přidáme nakrájenou petrželku a pažitku. Jako příloha je vhodná rýže.
Poznámka
Zelenina - rajčátka a papriky lehce povadla, tak jsem improvizoval a byl z toho velmi chutný oběd.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Vepřové medailonky s cherry rajčaty a paprikou
-
jj taktéž známé a chuťově výborné
8.bodík posílám
-
Taky dělávám něco hodně podobného, ale samozřejmě to nikdy nemám tak hezké
-
Otto, dělám něco velmi podobného a je to vždycky dobrý. Letí k tobě bodík
-
Colombo65 moc krásný fotky
-
Parádní receptík, výborný chuťově, o estetické stránce nemluvě, bodík je na cestě