Losos s restovanými žampiony a smetanovým přelivem

isindy Kuchařka: isindy

Ryby 7 názorů

Suroviny

2 porce lososa
trocha olivového oleje
250 malých žampionů
sůl
čerstvě mletý pepř
1 citron či limetka
2 snítky kopru
200 ml smetany
1 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa osolíme, pokapeme citronem a lehce opeříme. Necháme 10 minut odležet.

  2. Na oleji orestujeme půlky žampionů, vyjmeme a udržujeme v teple.

  3. Pokud žampiony všechen olej nasákly, trochu opět přidejte, ale aby losos neplaval, není to řízek :).

  4. Na stejné pánvi orestujeme lososa, nejprve kůží dolů, z každé strany cca 3-4 min.

  5. Přendáme na talíř a udržujeme v teple (ideální je trouba nastavená na 50°C).
    Olej se zbytkem oleje v pánvi zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme smetanou (lze i mléko a plátek másla) a za stálého míchání provaříme do zhoustnutí.

  6. Pánev sundáme z ohně, vmícháme nasekaný kopr, dle chuti osolíme a přidáme citronovou šťávu, vmícháme žampiony.

Poznámka

Na talíři dáme přílohu (podávala jsem s čerstvými tagliatelle), na ni položíme porci lososa a přelijeme omáčkou se žampiony. Ozdobíme limetkou/citronem a snítkou kopru.

inspirace: labuznik.cz, upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 167 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos s restovanými žampiony a smetanovým přelivem

Tématické fráze: losos se žampiony losos na žampionech losos zampiony losos s žampiony losos recepty recepty losos na pánvi losos a žampiony recept losos na zampionech peceny losos se žampiony losos se žampionovou omackou pečený losos, žampiony grilovany losos se smetanovym prelivem peceny losos s zampiony losos+žampiony recept losos s zampionx losos s houbami losos kopr žampiony recepty losos s žampiony losos, žampiony losos se žampiony a čerstvými těstovinami

Zapomněl/a jsem heslo