Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pravá vanilková zmrzlina

Vanilková zmrzlina je velmi oblíbená. Osvěžující, smetanový krém nádherně vonící po vanilce totiž zpříjemní každý horký den, ať už samostatně v kornoutu, nebo v poháru. S tímto receptem zvládnete tuto skvělou zmrzlinu připravit doma.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba chladnutí a mražení

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba chladnutí a mražení)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 349 kJ /
2 712 kcal
Bílkoviny41,52 g
Tuky195,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 738 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy197,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve středně velkém hrnci smícháme mléko, cukr, 1 hrnek (240 ml) smetany a sůl. Krok 2: Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a semena vyškrábeme. Semena i lusk vložíme do hrnce k mléčné směsi. Krok 3: Za stálého míchání směs zahřejeme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Krok 4: Přikryjeme pokličkou, odstraníme z plotny a necháme louhovat při pokojové teplotě 30 minut. Krok 5: Druhý hrnek smetany (240 ml) nalijeme do větší mísy a dáme přes ní (jemné/ husté) síto. Krok 6: Žloutky rozšleháme v středně velké míse a pomalu je nalijeme do ohřáté mléčné směsi, neustále šleháme (abychom je neuvařili). Krok 7: Hrnec vrátíme zpět na plotnu a zahříváme na mírném stupni. Neustále šleháme, zvláště dno hrnce, abychom směs nespálili. Jakmile směs dosáhne teploty 75 - 80°C, sundáme hrnec z plotny. Směs zhoustne. Krok 8: Pudinkovou směs nalijeme přes jemné síto do mísy se smetanou. Řádně promícháme. Krok 9: Přidáme vanilkový extrakt a necháme vychladnout cca 1 hodinu při pokojové teplotě, potom nejméně 8 hodin (ideálně přes noc) v lednici. Krok 10: Až bude směs vychlazená, můžeme ji připravit ve zmrzlinovači podle návodu.

TIP: Jak připravit zmrzlinu bez zmrzlinovače

Zveřejněno 2. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pravá vanilková zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ByVW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pravá vanilková zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ByVW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

děkuji :-)

Jarko, tak ta bude zaručeně poctivá. Vanilkovou mám nejraději a ještě víc, když je dělaná ze sunarového, nebo smetanového prášku;-) Máš 1.bod:yes:

Tématické fráze:
domácí vanilkova zmrzlina, domácí vanilková zmrzlina recept, domácí zmrzlina ve zmrzlinovači, domácí vanilková zmrzlina recepty, recept na domácí vanilkovou zmrzlinu, recepty na zmrzlinu ve zmrzlinovaci, domácí zmrzlina ve zmrzlinovači recept, recept na zmrzlinu ve zmrzlinovači, domácí zmrzlina recept ve zmrzlinovači, domácí zmrzlina recepty, pravá italská zmrzlina, prava vanilková zmrzlina, pravá italská zmrzlina recept, recept na domácí zmrzlinu ve zmrzlinovači, recept na domácí zmrzlinu, domácí zmrzlina vanilková, domácí vanilková zmrzlina ve zmrzlinovači, vanilková zmrzlina recept, italská zmrzlina recept, vanilková zmrzlina ve zmrzlinovači

Suroviny:
mléko plnotučné, cukr krupice, smetana ke šlehání, sůl, lusk vanilkový, žloutek, extrakt vanilkový

Přidat fotografie receptu