Brambory s mletým masem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, necháme asi 5 minut ve vodě, aby se zbavily škrobu.Mleté maso dáme do mísy, přidáme dvě vejce, koření a strouhanku (směs…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, necháme asi 5 minut ve vodě, aby se zbavily škrobu.Mleté maso dáme do mísy, přidáme dvě vejce, koření a strouhanku (směs…
Oloupaný a vydlabaný patizon nakrájíme na kostičky. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na sádle (oleji) dozlatova. Přidáme pokrájenou uzeninu nebo mleté maso, které dále…
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme kmín, česnek a mouku, kterou necháme zpěnit za častého míchání. Přisypeme na menší…
Den předem namočíme fazole do trojnásobného množství vody. Druhý den z nich slijeme vodu, dáme čerstvou a vaříme je pomalým varem. Asi po hodině vaření přidáme na 2-3…
Plátky krkovičky přeřízneme na poloviny na 4 menší, lehce osolíme, opepříme a přes fólii naklepeme. Do přiměřeně velké uzavíratelné misky rozklepneme vejce, vidličkou…
Guláš s vepřovým pleckem a játry přijde k chuti nejen na zabíjačce, uvařit si ho můžete kdykoli během roku. Když ho nakonec na talíři posypete půlkolečky čerstvé cibule…
Rybí filet si umyjeme, usušíme a osolíme z obou stran a na oleji v pánvi osmažíme z obou stran dozlatova. Než se nám ryba osmaží uděláme si bylinkové osvěžení, smícháme…
Olivovým olejem vytřeme plech, na dno dáme nakrájenou šalotku, oloupané a větší kostky nakrájené syrové brambory, rovnoměrně narovnáme zeleninu, vše posypeme kořením a…
Maso nakrájíme na 4 silnější plátky a nařízneme několikrát okraje. Smícháme papriku, majoránku, kari a asi polovinu lžičky soli, pak posypeme touto směsí obě strany masa…
Pečeni rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho naklepeme, pak osolíme, opepříme.Bůček a hovězí maso umeleme na jemno, přidáme do něho sůl, pepř, česnek, majoránku…
Celou plec naložíme do zeleninové zálivky a necháme v chladu 3-4 dny uležet, doporučuji maso každý den otáčet, aby se dokonale uleželo, zvláčnělo a změklo.Jakmile jsme…
Bramboračka patří mezi tradiční české polévky. Vyzkoušejte nenáročnou a vynikající polévku z pomalého hrnce, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Překvapte své…
Očištěné listy mladého (ale lze použít i zimní) zelí nakrájíme na jemné nudličky, bramboru na kostičky a párek na kolečka.V rozehřátém hrnci na sádle orestujeme kolečka…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené klobásy, papriku, brambory nakrájené na kousky, bobkový list a orestujeme.Zaprášíme moukou. Promícháme a po chvíli zalijeme…
Muffiny mají v dnešní době zelenou. Pečeme je na sladko i na slano, můžete do nich spotřebovat i zbytky z lednice. Pokud si chcete ušetřit práci s mytím formy, můžete si…
Příprava vepřového masa, která nezklame. Jednoduchá marináda, jejímž základem je sójová omáčka. Je nabitá chutí díky pestré směsi koření. Vhodnou přílohou budou brambory.
Guláš můžete připravit i bez masa, například ze sójových bobů, které jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a minerálů. Jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí a uspokojí i…
Pokud vlastníte remosku a máte rádi bramboráky, můžete je připravit trochu jinak a dietněji podle tohoto receptu. Bramborové těstíčko je proloženo kuřecím masem a po…
Pohanka je velmi kvalitní potravina, důležitá hlavně kvůli tomu, že obsahuje rutin. Pokud si nejste jisti, jak ji zpracovat, vyzkoušejte toto výborné zeleninové rizoto.…
Králík má vysoce ceněné maso. Aby při přípravě nezůstal suchý, je lépe přidat k němu kousek bůčku. S pomocí moderní techniky se doba přípravy pokrmu zkrátí na necelou…
Poctivý domácí hovězí guláš, na kterém si pochutnáme s jakoukoliv vhodnou přílohou. Výhoda přípravy v troubě je, že ho stačí občas promíchat a nemusíme se bát, že se…
Připravte výbornou polévku s drožďovými knedlíčky na sváteční den, nebo i jako luxusní vývar během týdne. Knedlíčky mu dodají výživovou hodnotu a nezadají si ve své…
Dozlatova pečené kuřátko, to je lahoda, na které si pochutná každý. A takové kuře můžeme povznést ještě o kousek výš, když jej naplníme nádivkou. Tu připravíme z mletého…
Bramborová polévka je tradiční české jídlo, které vyniká svou jednoduchostí a chutí. Tato sytá polévka je vyrobena z brambor, zeleniny a dochucena houbami. Díky své…