Smetanová okurková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.V hrnci rozpálíme trochu oleje, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, mrkev, petržel a celer, krátce za stálého míchání…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.V hrnci rozpálíme trochu oleje, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, mrkev, petržel a celer, krátce za stálého míchání…
Dáme vařit čočku s bobkovým listem a novým kořením. Já jsem to dala do tlakového hrnce, ale klidně můžete vařit v normálním hrnci. Mezitím očistíme kořenovou zeleninu,…
Kapustu si nakrouháme jako zelí, mrkev a brambory nakrájíme na čtverečky, česnek na plátky(nebo můžeme propasírovat) a cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci s olejem…
Kroupy vaříme v osolené vodě do měkka. Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka nejlépe v páře. Na oleji osmahneme plátky česneku, přimícháme kroupy,…
Králičí hřbety nebo žebra uvaříme. Maso obereme a pomeleme.Přidáme 2 vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a nať petrželky. Nakonec přilijeme víno.Všechno…
Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku, nasekanou petrželku, nastrouhanou nivu.Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli ,…
Gulášová zelná polévka je vydatná a chuťově výrazná kombinace tradičního guláše a kysaného zelí. Spojuje pikantní koření a svěžest zelí do jednoho lahodného pokrmu,…
Zelníky jsou obdobou bramboráků, pouze za použití kysaného zelí. Jsou neméně dobré a v tomto receptu také ozvláštněny o slaninku a olomoucké tvarůžky. Nezaměnitelná chuť…
Nastavovaná kaše s kroupami je netradiční a velmi dobrá příloha k pečenému masu, ale skvěle se hodí i ke smažené jitrnici v tomto receptu. Pak už stačí jen zeleninová…
Italská varianta oblíbené sekané přináší do české kuchyně nádech slunného jihu. Šťavnaté mleté maso provoněné bylinkami, se ukrývá v křupavém obalu z pancetty. Toto…
Variace na chutný cuketový nákyp nebo chcete-li koláč. Voní po česneku a majoránce a jeho základ tvoří cuketa a brambory. Za pomoci dalších surovin vznikne syté jídlo,…
Vláčný a nadýchaný, takový je houbový trhanec z klouzků. Voní kmínem, máslem a koriandrem a chutná skvěle i samotný. Můžete ho také doplnit svěžím zeleninovým salátem a…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami a řádně propracujeme v celistvou hmotu. Vytvoříme tzv."šišku" a obalíme vepřovou tukovou blánou. Pečeme bez podlévání cca 45…
Vejce, mouku, strouhanku koření a jemně nastrouhaný sýr prošleháme metličkou a necháme cca 10 minut odstát. Mělo by vzniknout hustší těstíčko. Pokud bude moc husté …
Uděláme těsto na bramborák, přidáme trošku prášku do pečiva. Maso naklepeme, nasolíme, obalíme v hl. mouce,vložíme do těsta, obalíme a velkou lžící přeneseme na pánev,…
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Rozehřejeme sádlo a cibuli orestujeme dozlatova.Přidáme nakrájenou klobásu, protlak,…
Do mísy nasypeme cizrnovou mouku a bramborový škrob. Přidáme kypřící prášek, trošku cukru, jedno vejce a trochu promícháme. Za stálého šlehání přiléváme mléko, přisypeme…
Na pánev si dáme olej a na něm osmažíme nahrubo nakrájené cibule, k nim přidáme očištěné, omyté a vysušené srdce nakrájené na kostky a necháme ho zatáhnout. Po osmažení…
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené a opepřené líčka. Zprudka je opečeme ze všech stran dohněda a poté je vyndáme. Přidáme trochu oleje a vložíme…
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené a opepřené líčka. Zprudka je opečeme ze všech stran dohněda a poté je vyndáme. Přidáme trochu oleje a vložíme…
Nejprve nakrájíme hlívu na tenké proužky a osmahneme na cibulce, přidáme papriku, zamícháme, hned přilijeme vodu a vaříme. Vložíme libeček. Přidáme kostku gulášového…
Nastrouhané brambory (já strouhám na hrubo, aby to hezky křupalo) smíchám s vejci, solí, posypu majoránkou, kmínem, pepřem, moukou a prolisovaným česnekem. Zamíchám. Na…
Nastrouhat brambory, zalít horkým mlékem, trochu mléka odlít na kvásek. Přidat mouku, vejce, zalít kvasnicema. Zpracovat těsto, nechat 1 hod. kynout, nalít na vymaštěný…
Vepřové maso mírně naklepeme, osolíme,(víc, než jsme zvyklí), potřeme česnekem, pokapeme z obou stran worcesterem a sojovou omáčkou, opepříme, okořeníme majoránkou.…