Uzené řízečky v těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenUzené maso si uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme tak na 1 cm vysoké řízky, v misce si rozšleháme vejce s česnekem, citronovou šťávou, vodkou, zázvorem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uzené maso si uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme tak na 1 cm vysoké řízky, v misce si rozšleháme vejce s česnekem, citronovou šťávou, vodkou, zázvorem,…
V malém hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev (na fotu jsem dávala mraženou s kořenovou petrželí) a zlehka opékáme, cca 5 minut.. Když je slyšet že…
Maso, kosti a kůži dáme vařit do osolené vody s novým kořením, bobkovým listem a oloupanou cibulí vcelku, můžeme přihodit i 3–4 oloupané celé stroužky česneku. Maso a…
Do mísy dáme mleté kuřecí maso, sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, vajíčko, hořčici a kečup.Goudu nebo jiný sýr nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do mísy…
Bramborový guláš míváme občas k obědu asi všichni. Zkuste si s námi tentokrát připravit úžasně voňavý, lehce pikantní bramborový guláš obohacený špekem, houbami a…
Kapustu nakrájíme na proužky a dáme na cca 5 minut vařit do osolené vody. Slijeme a ihned propláchneme ledovou vodou.Bulgur uvaříme na skus. Pokud máme, tak uvaříme v…
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou…
Netradiční způsob úpravy lilku v bramborákovém těstě osloví všechny milovníky smažených jídel. Proložení sýrem zajistí kompaktní strukturu. Skvělé letní jídlo, ke…
Znáte květák romanesco? Má krásně špičaté růžičky a krásnou barvu. Vyzkoušejte tuto krásnou zeleninu v salátu z rýže, černé čočky a další zeleniny. Květák je díky…
Tato polévka je ideálním jídlem pro chladné dny, kdy potřebujete zahřát a dodat energii. Kombinace brambor, kořenové zeleniny, hub a výživných krup nebo pohanky a…
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou je to pravé jídlo na zahřátí, když je venku mrazivo a sychravo. Díky fazolím je sytá a skvěle poslouží i jako samostatný pokrm.…
V pohádce Honza málem králem vařili sekyrkovou polévku poněkud svérázným způsobem. Vyzkoušejte recept na naši sekyrkovou polévku, která se skvěle hodí do současného…
Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. Dokáže příjemně zahřát a dobře zasytit. Čočková polévka, ochucená česnekem a plná vlákniny, je opravdu výtečná. Vašim strávníkům…
Krémová bramboračka je variace na tradiční českou polévku, která zahřeje a potěší svou sytou chutí. Vůně čerstvé zeleniny a brambor, doplněná o voňavé bylinky, tvoří…
Jednoduchý recept ze surovin, které samostatně chutnají skvěle. A co teprve, až všechny jejich chutě a vůně propojíte! Vyškvařená slanina, nové brambory, slaná brynza a…
Křupavý bramborák naplněný masovou směsí se zeleninou úplně láká k zasednutí ke stolu. Přitom toto jídlo není z nejpracnějších. Můžete využít i zbylé pečené maso a…
Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost.…
Játrová nádivka se šunkou, slaninou a žampiony přijde k chuti jako součást svátečního posezení. Při přípravě vás sice čeká trochu více krájení, ale výsledek stojí za to.…
Plněné papriky, rajská omáčka a těstoviny. Klasické jídlo v inovativní podobě. Vše pečeme společně v jednom pekáčku a díky tomu jsou maso i těstoviny velice šťavnaté a…
Jehněčí maso je luxusním zpestřením jídelníčku, ale musíte ho umět připravit. Zkuste například plněný bok podle osvědčeného receptu. Uvidíte, že se nikdo z vašich…
Cibule oloupeme a nasekáme na jemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky (nebo půlměsíčky, pokud jsou brambory malé). Párky rozkrájíme na kolečka (půl kolečka).Na…
Příprava domácí bylinkové soli není žádná věda. Postačí v průběhu sezóny dobře usušit vaše oblíbené čerstvé bylinky a poté je promíchat s hrubozrnnou solí. Sůl krásně…
Vývar přivedeme k varu (pokud není osolený, tak osolíme), přidáme kostky brambor, česnek nakrájený na jemné plátky a necháme dále pozvolna vařit.Fazole dobře…
Cuketový nákyp je lehký a nadýchaný pokrm, ideální pro letní dny. Spojuje jemnou chuť zeleninu, sýru a koření. Můžete si ho vychutnat jako hlavní chod nebo lehkou večeři…