Pečená makrela
Recept ještě nebyl hodnocenMakrely sice nejčastěji konzumujeme jako součást pomazánky, ale i pečené jsou jednoduše úžasné. A nejlíp, když je připravujete venku. Máme pro vás recept na makrely…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 660 kJ / 158 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 9,30 g |
| – nasycené | 2,40 g |
| – nenasycené | 6,90 g |
| –– mononenasycené | 5,50 g |
| –– polynenasycené | 1,40 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,14 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Makrely sice nejčastěji konzumujeme jako součást pomazánky, ale i pečené jsou jednoduše úžasné. A nejlíp, když je připravujete venku. Máme pro vás recept na makrely…
Uzení je snad historicky nejstarší způsob konzervace potravin. Domácí uzení ryb se u nás stává stále populárnější. Z mořských ryb je na uzení nejvhodnější makrela,…
Makrely rozmrazíme, zbavíme hlavy, ocasu a rozkrojíme podél páteře na polovinu. Páteř opatrně vyřízneme, makrelu očistíme, omyjeme a papírovou utěrkou do sucha osušíme.…
Léto je čas slunění, dovolených a oblíbeného grilování. Zkoušeli jste už někdy grilovanou makrelu? Pojďme si ji připravit. Stačí jen několik surovin, nasolenou a…
Vykuchané makrely naložíme do svařeného a vychladlého nálevu. Necháme naložené 18-24 hodin. Udíme 4 hod.při + - 60 stupních
Pokud se chcete cítit jako na dovolené u moře, připravte si rybu na grilu, třeba s lehkým zeleninovým salátkem. Maso z makrely je navíc tučnější, takže nebude suché, ale…
Maso opatrně obereme, může zůstat ve větších kouscích - mícháním salátu se rozpadnou. Přidáme zeleninu, hrášek, kdo chce, může i krájenou cibuli a vmícháme majonézu. …
Vykuchané makrely umyjeme a osušíme. Do každé ryby vetřeme trochu libečku, dáme snítku tymiánu a půl kolečka citronu.Trošku oleje smícháme s paprikou a ryby potřeme.…
Koření smícháme se solí, makrely posypeme směsí a ve vnitřku, klademe do kastrolu/pekáče pěkně vedle sebe, pocákáme olejem, přikryjeme a dáme do lednice. V lednici je…
Makrely omyjeme, osolíme, potřeme marinádou z česneku, oleje, šťávy z citronu a bylinek. Vložíme na plech potřený máslem a pečeme dozlatova cca 25-30 minut.Podléváme…
Filátka z malých makrel, rozmrazíme, nasolíme a opepříme. Na pánev si dáme rozpustit přepuštěné máslo a filátka lehce obalená v hl. mouce restujeme do zlatavé barvy.…
Makrely podélně rozpůlíme, můžeme je ještě překrojit i na menší porce. Trochu víc osolíme, necháme chvíli odležet. Pak osušíme papírovou utěrkou, pokapeme citronovou…
Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem…
Makrela obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, proto by na našich stolech neměla chybět. Upečeme ji v pečence na cibulovém lůžku a k ochucení použijeme sušený česnek a…
Makrelu rozřízneme, vykucháme, omyjeme, usušíme.Do změklého másla přidáme rozmačkaný česnek, grilovací koření, nasekané bylinky (lepší jsou čerstvé, ale možno použít i…
Makrela s rajčaty a bramborami je vynikající kombinace chutí, která přináší kousek středomořské kuchyně na váš stůl. Čerstvá makrela je pečená spolu se šťavnatými…
Očištěné makrely osolíme a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme je, na pánvičku přidáme máslo a drobně pokrájenou cibuli a zpěníme ji. Zaprášíme…
Do pekáče dáme vodu, olej a položíme makrely. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku. Střídavě prokládáme zeleninou, na kterou položíme kousky másla. Přikryjeme…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme koření, žampiony nakrájené na menší plátky, pórek a vše jemně osmažíme. Do zapékací misky nakapeme olivový olej, vložíme okořeněné…
Maso zbavené kostiček rozmixujeme s tvarohem,jogurtem a citronovou šťávou.Snítku kopru odložíme,zbytek nasekáme nadrobno.Želatinu necháme asi 5minut nabobtnat ve studené…
Ryby upravíme na delší plátky a zamotáme okurku, papriku, zelí a sepneme párátkem nebo ovážeme nití.Naskládáme do sklenice a zalijeme teplým (ne horkým) nálevem,…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso. Maso z makrely je krásně šťavnaté a skvěle se hodí ke grilování. Makrely postačí pouze naplnit kořenící…
Ve zdravém a vyváženém jídelníčku nesmí chybět ryby, které jsou bohaté na spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z makrely je tučnější a obsahuje hodně bílkovin. Makrela…
Předkrm je nezbytnou součástí slavnostnější večeři či oběda. Musí povzbudit smysly a naladit na zbylé chody. Připravte několik dnů předem marinované maso z makrely, je…