Jednoduchá kuřecí roláda se švestkami a mandlemi
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí řízky podélně rozřízneme a přes igelit lehce naklepeme. Alobal si lehce pomastíme olejem a poklademe kuřecím masem tak, aby tvořilo souvislý plát.Maso poprášíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí řízky podélně rozřízneme a přes igelit lehce naklepeme. Alobal si lehce pomastíme olejem a poklademe kuřecím masem tak, aby tvořilo souvislý plát.Maso poprášíme…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Kokos a slunečnici nasekáme na jemno a natlačíme na spodek dortové formy. Polejeme kokosovým olejem a 10 minut předpečeme. Dýni…
Do mísy dáme mouku, cukr, Ramu, nasekané mandle a promícháme. Těsto rozetřeme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova (asi 15 minut). Poté rozdrobíme…
Piškoty umeleme, oříšky či mandle nasekáme najemno. Rozinky, švestky a meruňky nakrájíme na kousky a namočíme na chvíli do rumu - cca 2 h. Všechny suroviny na náplň…
Penne těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Na oleji oprahneme mandlové plátky dozlatova a dáme stranou. Olej necháme na pánvi.Mezitím si v horké vodě povaříme …
Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky, promícháme s olejem, solí a pepřem a dáme na plech vyložený papírem na pečení a do trouby péct při 220°C, dokud není měkký…
Kokosové kuličky jsou velmi rychlé a snadné na přípravu. Neznám nikoho, kdo by jim odolal. Chutnají opravdu fantasticky a díky přidání sušenek Vlnky jsou s kuličkami…
Žloutky si vymícháme se všemi třemi cukry do pěny. Postupně zašleháme rozměklé máslo, rum a víno. Pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Z bílků si vyšleháme…
Cibuli, česnek, slaninu a houby nakrájíme a sušené scedíme. Slaninu opečeme (podle tučnosti kápneme trochu oleje) a přidáme cibuli, kmín a po chvíli i česnek.Do…
Cibuli, česnek, slaninu a houby nakrájíme a sušené scedíme. Slaninu opečeme (podle tučnosti kápneme trochu oleje) a přidáme cibuli, kmín a po chvíli i česnek.Do…
Pokud jste nesehnali jemné vločky, krátce je projeďte mixérem.Nasekejte v mixéru oříšky a smíchejte s vločkami a semínky (druh a množství je na vaší chuti).Přidejte med…
Připravíme si nejprve kvásek z rozdrobeného droždí, polévkové lžíce cukru, polévkové lžíce mouky a trochy vlažného mléka. Zbytek mouky nasypeme do větší mísy. Přidáme…
Išlské dortíky jsou výborné a trvanlivé cukroví. Základ tvoří křehké kakaovo-ořechové těsto, které je pak spojeno lahodným krémem s marmeládou. Povrch dortíků zahalí…
Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme spolu s ořechy na kousky. Rozinky, které jsme měli namočené přes noc v rumu necháme okapat. Mléko ohřejeme, aby bylo vlahé. Do…
Lžíci cukru rozetřeme s droždím. Až se rozpustí, přidáme 2 lžíce mouky a 2 lžíce mléka. Kvásek necháme vzejít na teplém místě.Ve vlažném mléce rozpustíme sůl, cukr,…
Umletím hovězího masa se vyhneme jeho dlouhé úpravě. Na špejli působí válečky mletého ochuceného masa přelité pestem z medvědího česneku velmi efektně. Doplněny pečenými…
Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína.Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme.Podlijeme bílým vínem ve…
Cuketový perník je neobvyklá, avšak skvělé chutná kombinace tradičního kořeněného perníku s čerstvou a šťavnatou cuketou. Příprava tohoto perníku je velmi rychlá a…
Špenátové listy opláchneme vodou a necháme okapat. Jahody omyjeme, necháme okapat a nakrájíme. Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a nakrájíme na kousky. Modrý sýr…
Mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům. I když mnozí si toto pečivo tak oblíbili, že ho pečou i během roku. A není divu, těsto je krásně nadýchané plné rozinek.…
Vosí hnízda nebo včelí úlky? To je spor dělící konzumující na dva tábory. Ale díky tomuto receptu dáte na frak všem, protože vytvoříte zábavné tučňáky. Radovat se z nich…
Mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům. I když mnozí si toto pečivo tak oblíbili, že ho pečou i během roku. A není divu, těsto je krásně nadýchané plné rozinek.…
Pečení vánočního cukroví dává příležitost uplatnit veškerou kuchařskou fantazii. Mandlové těsto je zde doplněno máslovým krémem provoněným vaječným likérem a to celé…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Voňavé čerstvé maliny: 7 důvodů, proč byste si je měli letos užít dosyta! Vyzkoušejte třeba malinovou zálivku
Čerstvost mangoldu poznáme rozlomením řapíků, ze kterých je skvělá příloha. Stejně jako chřest potřebuje krátký var a šokové zchlazení
Moučník, který má připomínat Ježíška v peřince. Znáte historii drážďanské štoly?