Velikonoční koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenNevíte co připravit jako sladké pohoštění pro koledníky? Zkuste koláčky z kynutého těsta, které připravíte rovnou se třemi druhy náplně a to s makovou, povidlovou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nevíte co připravit jako sladké pohoštění pro koledníky? Zkuste koláčky z kynutého těsta, které připravíte rovnou se třemi druhy náplně a to s makovou, povidlovou a…
Broskvový koláč je lehký, vláčný a plný přírodních chutí. Špaldová mouka, mandle a lněná semínka vytvářejí zdravější základ, kokosový cukr a javorový sirup dodávají…
Dortík s lahodným korpusem z čokoládových sušenek, doplněný o smetanovo-čokoládový krém, křupavé oříšky a čerstvé jahody, bude chutnat úplně všem. Před podáváním ho…
Bílý chřest má příjemně nasládlou chuť. Nejvíce mu však sluší jednoduchá úprava. Postačí uvařit ve vodě a podávat se smetanovou omáčkou vonící po mandlích. Je to…
Tento slaný koláč má korpus z tortill, díky čemuž je jeho příprava rychlá a jednoduchá. Plní se krémem z tofu a mandlí (nebo kešu), doplněným o čerstvé bylinky. Ozdobit…
Lívance jsou skvělá snídaně pro dny, kdy máte ráno trochu času navíc. Tato jejich celozrnná verze s vločkami a banánem je vláčná a plná vlákniny. Na talíři je doplňte…
Roláda z nadýchaného piškotu ukrývá bohatou vrstvu našlehané smetany s čerstvými jahodami. Její příprava je překvapivě jednoduchá. Těsto je upečené za pár minut, náplň…
Základ na tuto bezlepkovou pizzu tvoří nastrouhaná cuketa s mletými mandlemi a vejcem. Výsledkem je křehký a vláčný korpus, který můžete ozdobit oblíbenými surovinami…
Tento koláč z křehkého těsta a šťavnatých broskví je ideálním moučníkem pro letní dny. Kombinuje jemnou máslovou chuť s ovocnou svěžestí a potěší při nedělní kávě i na…
Domácí brusinková granola je křupavá, voňavá a přesně podle vaší chuti. Kombinace vloček, ořechů, sušeného ovoce a voňavého kardamomu potěší nejen ke snídani, ale může…
Pokud patříte mezi milovníky vnitřností, rozhodně se vám bude hodit recept na pečená husí játra s mandlemi. Voní hřebíčkem a jsou pomalu pečená (konfitovaná) v husím…
Ovocná bublanina plná šťavnatých broskví přímo láká k ochutnání. Kakaový korpus s mandlemi voní máslem a už při pečení přiláká všechny do kuchyně. Moučník po upečení…
Švestkový koláč s makovou náplní je poctivá domácí klasika. Jemné těsto, šťavnaté švestky, voňavý mák s povidly a křupavé mandle tvoří harmonii chutí, která potěší…
Šťavnatý závin, který voní létem a chutná po slunci. Jemná náplň a křehké těsto tvoří dokonalou kombinaci, která potěší při každé příležitosti – ať už ke kávě s přáteli,…
Voňavé těsto plněné jablky a skořicí, pečené jako malé záviny, které se pohodlně podávají. Soukromé štrúdlíky chutnají stejně skvěle jako klasický závin, jen jsou v…
Spojení nastrouhané mrkve, jablek a ořechů vytváří dokonale vláčný korpus, který vynikne pod vrstvou lesklé čokoládové polevy. Tento dort je sladký tak akorát, voní po…
Mandle spaříme, oloupeme, opražíme a nahrubo nasekáme.Zchladlé smísíme s máslem, utvoříme 4 malé válečky a necháme je v mrazáku ztuhnout.Kuřecí prsa nakrojíme na tzv.…
Klasickým cukrovím, které nesmí na Vánoce chybět, je ozdobené linecké protřené krémem. Čtverečky z mletých mandlí spojíme máslovým krémem kakaové chuti. K ozdobení…
Chřest očistíme, odstraníme konce a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme.Do nádoby sekáčku vložíme chřest, sýr, hrst mandlí a rozmixujeme. Ochutíme solí,…
Olivy scedíme a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme v oleji a na ubrousku necháme chvilku okapat. Podáváme se salátem a pečivem.
Máslo utřete s cukrem, oddělte bílky od žloutků a žloutky zašlehejte do másla.Mandle rozmixujte najemno. Ve větší míse smíchejte s moukou, utřeným máslem a mlékem.Z…
Ořechy namočím den předem do vody, aby změkly. Mandle rozmixuji na moučku, přidám datle a mixuji, aby se vytvořilo lepkavé těsto. Korpus namačkám do dortové formy…
Šťavu dobre premiešame so škoricovým cukrom.Pridáme na kolieska nakrájaný banán a nahrubo nastrúhané jablko. Premiešame.Podávame ihneď posypané nahrubo sekanými mandľami.