Pohanková kaše bez vaření
Recept ještě nebyl hodnocenKaše jsou skvělým startem nového dne. Pokud se však ráno nechcete zdržovat jejím vařením, připravte si tuto pohankovou. Přes noc namočená pohanka nabobtná, změkne a pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kaše jsou skvělým startem nového dne. Pokud se však ráno nechcete zdržovat jejím vařením, připravte si tuto pohankovou. Přes noc namočená pohanka nabobtná, změkne a pak…
Nejprve připravíme koláčovou formu o průměru zhruba 25-28 cm a vymažeme ji 100% tukem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou, můžeme i kokosem.V míse smícháme sypké…
Ovesná kaše je snídaňová klasika, která dokáže dodat spoustu energie do nového dne. Tentokrát její chuť doladíme kávou, kakaem a skořicí. Výsledná kaše je voňavá a velmi…
Tác plný různých druhů cukroví je ozdobou vánoční tabule. Křehké mandlové cukroví, spojené máslovým krémem vonícím po mandlích, ozdobené čokoládou kousky mandlí, se v…
Abychom upekli krásného beránka, který bude zdobit velikonoční stůl, nemusíme hledat náročný recept. Postačí připravit klasické olejové těsto se sněhem z bílků, přidat…
Oživte Velikonoce s mandlovým zajíčkem - symbolem radosti, tradice a lahodné chuťové harmonie. Mandlové těsto s vůní rumu a rozinek, vytváří základ tohoto malého…
Mazanec, beránek či věnec, to jsou tradiční pečené dobroty, které zdobí velikonoční stůl a hostí koledníky. Věnec v tomto receptu je spleten ze tří pramenů, voní po…
Jemný a nadýchaný kokosový mazanec je skvělou velikonoční pochoutkou, která ozvláštní sváteční stůl. Díky kokosu má příjemně exotickou chuť a zůstává dlouho vláčný.…
K Velikonocům jistě patří sladkosti, které si děti vykoledují. Zároveň jim však můžeme připravit něco netradičního, co udělá určitě dojem. Máslové sušenky, které na sebe…
Tradiční velikonoční pečivo - mazanec se pekl už na Bílou sobotu, aby byl nachystán na nedělní snídani. Ještě před ní ale hospodyňky šly s mazancem do kostela pro svaté…
V tomto jednoduchém a rychlém jídle s kuřecím masem zajímavě vyniknou křupavé pražené mandle. Díky pórku a salátu je jídlo lehké a svěží. Jako přílohu zvolíme rýži nebo…
Pokud vám zbude trochu nádivky při pečení masa, můžete zbývající hmotu využít na přípravu chutných placiček. Ať již připravujete nádivku často nebo jen vyjímečně,…
Vytvořit velikonoční slepičky z korpusků na včelí úlky bude sice pracné, zdlouhavé a náročné na tvořivost, ale ten výsledek! Ten bude stát za to! Hejno roztomilých…
Mazanec je tradiční české pečivo z kynutého těsta oblíbené nejen na sváteční stůl. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek skvostný.
Tuto zajímavou pomazánku ocení obzvláště milovníci hub. Žampiony v netradiční kombinaci s mandlemi a rozmarýnem chutnají skvěle. Pomazánku odlehčíme vyšlehanou smetanou,…
Krásný věnec z kynutého těsta ozobí váš velikonoční stůl. Připravíme ho ze 3 dílů těsta, dva vrchní spleteme do copu, který spojíme do věnce. Střed věnce ozdobíme…
Rukola i ředkvičky jsou známé svoji štiplavou a osvěžující chutí. Jejich spojení tak vyžaduje další výraznou chuť, kterou tomuto salátu dodá ocet balsamico a citronová…
Asi nikdo z nás si nedokáže představit Velikonoce bez sladkého mazance, plného rozinek a posypaného mandlemi. Jeho příprava není tak složitá, jak se na první pohled může…
Jidáše by podle tradice neměly chybět na žádném velikonočním stole. Toto lehké, příjemně sladké a voňavé pečivo si ale můžete upéct kdykoli během roku. Třeba s hrnkem…
Mazanec patří k tradičním pokrmů Velikonoc. Tuto kynutou lahůdku můžeme připravit také z celozrnné mouky, která dodá těstu více vlákniny a vitamínů. Bochánek plný…
Pokud stále přemýšlíte, co připravit ke svátečnímu obědu, telecí pečeně je skvělou volbou. Mandlová krusta s česnekem maso skvěle dochutí a výsledkem je výtečný pokrm,…
Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády,…
Jemný máslový mazanec připravíte snadno podle našeho receptu. Omládek mu dodá na kyprosti a vláčnosti. Dozlatova upečený moučník je plný rozinek, kandovaného ovoce a v…