Medvědí špenát
Recept ještě nebyl hodnocenSezóna medvědího česneku, který má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví, je opravdu krátká. Neváhejte a využijte tuto oblíbenou jarní bylinku v kuchyni. Připravit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sezóna medvědího česneku, který má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví, je opravdu krátká. Neváhejte a využijte tuto oblíbenou jarní bylinku v kuchyni. Připravit…
Letní dny se pomalu blíží a s nimi také úroda oblíbeného ovoce - slaďoučkých červených jahůdek. Rychlý litý koláč s jahodami, hojně posypaný drobenkou, máte upečený za…
Ovesné vločky přebereme. V hrnci rozehřejeme máslo a vločky na něm krátce osmažíme a poté zalijeme vodou.Brokolici opláchneme pod tekoucí vodou a rozdělíme na menší…
Variant na osvěžující jahodový moučník je nespočet. Tento recept přináší dort, který má základní korpus pečený ze špaldové mouky, která je bohatější na živiny a vlákninu…
Příprava plundrového těsta je sice náročná, ale výsledné dobroty vám vaši námahu rozhodně vynahradí. Plundrové pirohy s náplní z uzeného masa a chuťově výraznějšího sýra…
Štrúdl je v české kuchyni velmi oblíbený. Tenké těsto plněné šťavnatou náplní chutná skvěle. Místo jablečné náplně tentokrát štrúdl naplníme džemem a dušenými hruškami…
Úrodu lískových oříšků můžete uschovat různými způsoby. Jedním z nich je také možnost je naložit do karamelu a mít tak vždy po ruce něco dobrého na zub. Sladkost…
Švédské perníčky Pepparkakor jsou podobné jako ty naše, české, jen jsou tenčí a křupavější. I postup přípravy je stejný. Tak neváhejte a vyzkoušejte, ať můžete porovnat,…
Na teplé letní dny se hodí upéct opravdu snadné moučníky. Tento koláč propojí dokonale jemné máslové těsto s lahodným pudinkem, který je proložený kusy čerstvého…
Když je sezóna jahod v plném proudu, můžeme je použít pro přípravu dobrého sladkého oběda, který potěší nejen děti. Jednoduché vařené krupicové noky podáváme s jahodovou…
Vyzkoušejte netradiční zpracování hlávkového salátu do chutné zeleninové polévky. Díky jemné chuti si získá i děti a když ji doplníte křupavými krutonky, jen se po ní…
Netradičně pečené kuře v mléce, nejen krásně voní po šalvěji, ale ještě lépe chutná. Šťavnaté maso se krásně v ústech rozpadá. Podáváme jej ideálně s brambory, přelitými…
Milovníci hermelínu jistě rádi vyzkouší připravit hermelín zapečený s restovanou zeleninou, ochucený grilovacím kořením a provoněný tymiánem. Pokrm doplníme volskými oky…
Vláčný moučník z tvarohu voní po jahodách, citrusech a malinách. Nejen, že skvěle chutná, ale zároveň potěší oko a udělá spoustu parády i na svátečním stole. Jednotlivé…
Kedlubna je skvělým zdrojem vlákniny a minerálů. Nevíte jak ji zpracovat? Zkuste jednoduchou krémovou polévku, ochucenou česnekem. Hotovou ji budete mít se vším všudy za…
Sezona rebarbory je v plném proudu a vy už možná přemýšlíte, co upečete na víkend. Máme pro vás recept na jednoduchý rebarborový koláč, a rovnou na celý plech. Kyselkavá…
Sezona rebarbory je velice krátká a proto je třeba si ji co nejvíce vychutnat. Kyselkavé rebarboře nejvíce sluší sladké koláče, kterým dodá zajímavou chuť. Koláč s…
Remoska bezpochyby patří k pomocníkům, které často používaly hlavně naše babičky. Její sláva ovšem nevyhasla. Stále je hojně využívána a to nejen v domácnosti, ale i na…
Smetanovou cibulovou omáčku, se směsí zeleniny, můžete využít třeba k masu nebo k volským okům. Chuť této omáčky spočívá v orestované cibuli a ač se na první pohled může…
Smetanovou cibulovou omáčku, se směsí zeleniny, můžete využít třeba k masu nebo k volským okům. Chuť této omáčky spočívá v orestované cibuli a ač se na první pohled může…
1/3 mouky (cca 130 g) zpracujeme s nastrouhaným (drobně nasekaným) tukem a uložíme do chladna.Do mléka přidáme cukr, 2-3 lžíce z odvážené mouky a droždí, umícháme a…
Receptů na lasagne s masovou směsí nebo špenátem je nepřeberné množství. Pokud vás ale láká změna, nebojte se klasické suroviny nahradit netradičním květákem, mrkví,…
Kombinace, která nezklame. Sázené vejce s tekutým žloutkem, prosciutto, avokádo, mozzarella a rukola – to vše naplněné do čerstvého bagelu. Skvělá snídaně, která zasytí…
Talíř horké zeleninové polévky dobře zasytí a příjemně zahřeje. Pokud máte doma velkou úrodu kedluben, připravte z nich lahodnou polévku, kterou podáváme s rozpečenou…