Rajská omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenRajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 422 kJ / 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,30 g |
– nasycené | 0,58 g |
– nenasycené | 0,59 g |
–– mononenasycené | 0,54 g |
–– polynenasycené | 0,05 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 47 mg |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly…
Také milujete španělské ptáčky? Pokud stále dumáte, co vařit o víkendu, ale nechcete stát půl dne u sporáku, tento recept vás nezklame. Odpadá zdlouhavé pracné plnění a…
Sytá voňavá gulášová polévka potěší snad všechny chlapy. Můžete ji směle použít jako samostatný hlavní chod nebo jako vydatnou večeři po náročném dni. Máloco naláká ke…
Rajská omáčka, to je poklad české kuchyně. Důležité je mít na vaření kvalitní suroviny a kvalitní maso. Pokud si chcete opravdu pochutnat, nelze nic uspěchat, ani…
Základní hovězí vývar je poctivá a sytá polévka, která tvoří základ mnoha tradičních jídel a zároveň skvěle zahřeje i posílí organismus. Díky dlouhému vaření masa, kostí…
Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou omáčku s hovězím vařit poprvé. Snad vám…
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která…
Jedna z nejoblíbenějších omáček - koprovka. Plná smetany a kopru, který poznáte díky jeho specifické chuti a vůni. Vyzkoušejte tento recept se základem z hovězího vývaru…
Máte-li po ruce hovězí maso a chcete z něj rodině připravit nějakou omáčku, nemusíte sahat stále dokola po receptu na guláš, rajskou či španělské ptáčky. Zkuste něco…
Oblíbený recept pro všechny milovníky hub. Pokud jste z lesa přišli s chudým košíčkem, zkuste hovězí plátky s žampiony. Dušené maso ve vývaru krásně zkřehne, žampiony a…
Očistíme zeleninu a nakrájíme nebo nastrouháme, nasekáme cibuli na kostičky, slaninu nakrájíme na hranolky. Maso očistíme, zbavíme případných stříbrných kousků blány a…
Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nahrubo. Na sádle osmahneme cibuli, pak přidáme i maso a restujeme. Osolíme, přidáme papriku, majoránku, kmín a prolisovaný…
Skvělý kotlíkový guláš vařený venku na ohni je skvělým způsobem trávení volného času spojeným s dobrým jídlem. Pozvěte rozšířenou rodinu nebo přátele a můžete se…
Rajská omáčka je velmi oblíbená jak u dětí, tak dospělých. Talíř červené omáčky každému spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři, ale poslední dobou se příliš nevaří, prý pro…
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na…
Skoro každý pátek se doma vedou vášnivé diskuze o tom, co bude o víkendu k obědu. Pokud máte rádi pálivé, uvařte guláš tak ostrý, jako je samurajský meč. Máme pro vás…
Svíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Měkounké plátky hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
Recepty podle československých norem jsou jistou zárukou skvělého pokrmu. S našim dalším receptem si tak můžete připravit lahodné hovězí maso doměkka podušené na…
Hovězí maso chce trpělivou a důkladnou přípravu. Na talíři bude spolu s výraznou a chutnou česnekovo-smetanovou omáčkou a dobře volenou přílohou výborným pokrmem pro…
Osvědčená česká klasika - výborná svíčková. I když jí v každé rodině připravují jinak, výsledkem je vždy výborná omáčka připravená podle chuti té které rodinky, doplněná…
Kdo by neznal klasický hospodský guláš? Podle tohoto receptu si ho můžeme uvařit i doma, kdykoliv na něj dostaneme chuť. Základem úspěchu je správně zvolený druh masa a…
Česká klasika, která se z našich jídelníčků trošku vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná.
Další z variace receptů na domácí rajskou omáčku. Někdo jí nemusí, jiní jí milují. Ať už s knedlíkem nebo těstovinami, prostě tahle dobrota nesmí v jídelníčku alespoň…