Asijské bleskové hovězí nudličky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky a dáme do misky. Přidáme sůl, pepře a dobře promícháme. Přidáme rozkvedlané vejce a škrob a opět promícháme. V hluboké pánvi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky a dáme do misky. Přidáme sůl, pepře a dobře promícháme. Přidáme rozkvedlané vejce a škrob a opět promícháme. V hluboké pánvi…
Maso nakrájíme na plátky, může být i povolené zmrzlé maso.Ostatní suroviny, kromě koření, smícháme a nalijeme do pomalého hrnce, vložíme maso. Koření dávám do čajového…
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí…
Nejprve namočíme černé houby do hrnku teplé vody, necháme nabobtnat a změknout. Očistíme a nakrájíme zeleninu na větší kousky. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky a…
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí. Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky. Opatrně zatočíme a provázkem…
Na rozpuštěném sádle opečeme na kostky nakrájené maso. Povrch masa se musí zatáhnout, minimálně, pokud se některé kousky opečou víc, jedině dobře. Pak přidáme nadrobno…
Špek dáme před přípravou do mrazáku, aby se maso lépe špikovalo. Úzkým a špičatým nožem uděláme do masa otvory a klínky špeku ho prošpikujeme. Maso stáhneme…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme slaninu a rozškvaříme. Přidáme maso, které zasypeme asi 2-3 lžícemi hladké mouky, trochu opečeme a poté podlijeme vodou nebo vývarem a…
Nejprve připravíme křehké těsto. Smícháme mouku se solí, přidáme žloutek a nakrájené máslo a sádlo. Zalijeme vodou, důležité je, aby byla studená. Vypracujeme rychle …
Hovězí maso pokrájíme na slabší nudličky, necháme je v hlubokém talíři odležet půl hodiny v česnekovém oleji, který si připravíme z rozetřeného česneku a lžíce oleje.…
Mezi jednu z oblíbených klasik patří znojemská pečeně z hovězího masa, s typickou omáčkou, v jejíž chuti hrají prim nakládané okurky. Za pomoci tlakového hrnce zvládnete…
Nejdříve ve vroucí vodě rozpustíme masox. Hovězí plátky omyjeme a důkladně z obou stran naklepeme (pro začátečníky: maso naklepávejte přes mikrotenový sáček, nebude to…
Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce.Cibuli nakrájíme a orestujeme nasucho na teflonové pánvi.Papriku a jarní cibulku nakrájíme najemno.Všechny suroviny v…
Na skvělý guláš s pěti nemusíte jen do hostince. Z hovězího masa a s pomocí multifunkčního hrnce si jej snadno připravíte i doma. A pokud takový hrnec nemáte, nevadí, s…
Na sádle si zpěníme cibuli, přidáme na menší kousky nakrájenou hlívu a nakonec maso nakrájené na větší kostky. Orestujeme, aby se maso zatáhlo, přidáme 1 lžičku sladké…
Zbyl vám kus chleba, který už nikdo nechce? Nevyhazujte ho a udělejte si topinky. Popadněte pánev a přichystejte směs, která se na nich bude skvěle vyjímat. Hodí se na…
Na minutkový guláš Stroganoff existuje spousta receptů, ale co takhle spojit hovězí steak s omáčkou z tohoto pokrmu? Chuť vás velice příjemně překvapí a rázem máte pokrm…
Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava.…
Šťavnaté hovězí maso pomalu dušené v červeném víně s cibulí a slaninou – to je boeuf bourguignon, slavný pokrm z francouzské Burgundie. Připravte si tuto voňavou…
Plátky masa na okrajích nařízneme a po obou stranách lehce posypeme solí a pepřem. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky.Do papiňáku na rozehřátý…
Gazdovskú slaninu nakrájíme na malé kostičky (max 0,5 mm), rozškvaříme dokřupava, v ní necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky (cca 3cm)…
Na větší části sádla zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a na kostky pokrájené maso. Opečeme je po všech stranách, osolíme a mírně podlité…
Maso naklepeme a nakrájíme na proužky.Osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme proužky masa obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a opečeme.Pak podlijeme vínem…
Maso nakrájíme na kousky dáme do mixéru(nebo robotu)přidáme máslo,hořčici a rozmixujeme na hladkou kaši. Dochutíme solí. Kdo chce může přidat pepř a sekanou cibuli. …