Balkánský burek
Recept ještě nebyl hodnocenVýborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a…
Tradiční lasagne s boloňským ragú, bešamelem a bohatou porcí sýra zná nejspíš každý. To by ale nebyla česká kuchařka, aby si recept neupravila. Nechte tentokrát italský…
Tato roláda, ve které nejsou vejce, nepraská a dobře drží tvar. Místo rolády s nádivkou můžete vložit natvrdo vařená vejce, nebo párky ve 2 řadách. Výsledkem bude…
Klasický hamburger je svojí velikostí občas problematickým pokrmem. V tomto receptu vás inspirujeme na skvělé pohoštění pro rodinu i přátele, a to v podobě miniburgerů.…
V hrci na středním ohni ve vodě povaříme maso, dokud nezmizí růžová barva. Slijeme, vývar i slité maso ponecháme stranou. Ve stejném hrci rozpálíme oliv. olej,…
Ideálním hlavním jídlem grilovacího večera je snad všemi oblíbený burger. Salát, kyselá chuť okurek, příjemně okořeněné mleté maso doplněné výraznou chutí čedaru a to…
Žampiony připravíme nejlépe takto: Vylomíme nožičky a příčně nakrájíme na plátky. Hlavičky rozdělíme podle velikosti na čtvrtiny až osminy. Kdo trvá na plátcích,…
Kedlubnu očistíme a nahrubo nastrouháme. Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nastrouhanou kedlubnu a chvíli restujeme. Pak odstavíme a necháme…
Klasikou české kuchyně je rajská. Nasládlá omáčka, s kuličkami z hovězího masa, zachutná nejen dospělým, ale i dětem. Servírovat ji můžete s těstovinami, rýží, nebo…
Do většího hrnce si pokrájíme cibuli,přidáme lžíci sádla, koření. Cibulku orestujeme dožluta, ne spálit,omáčka by nahořkla! Přidáme naplněné papriky a zalijeme vodou a…
Hutná sytá polévka z mletého masa. Hodí se k obědu nebo k večeři, ale nejčastěji se podává jako výživná svačina. Může se podávat s různým pečivem a vždy přijde k chuti.
Cibuli pokrájíme nadrobno, utřeme česnek, nasekáme petrželku a všechny suroviny smícháme dohromady. Pokud se nám zdá, že strouhanka nestačí, můžeme ještě trochu přidat…
Pohanka je velmi zdravá potravina. Můžeme ji například přidat do sekané, kterou ochutíme kořením a jarní cibulkou. Sekaná chutná skvěle a je šťavnatá. Podávat ji můžeme…
Jste milovníci kulatých a šťavnatých hamburgerů jako z oblíbeného fast foodového řetězce? Tak neváhejte a připravte si je jednoduše doma. Skvělé maso v obležení zeleniny…
Chuťovku ze známého fast food řetězce můžete snadno připravit i u vás doma. Tento kus hamburgeru bude o něco vyšší, než jak je známe. Dovnitř totiž dáme dvě masové…
Papriky plněné mletým hovězím masem si můžete lehce připravit podle našeho receptu. Přídavek kečupu a všeho vypsaného koření dodává omáčce sladkost i výraznou chuť.…
V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme nasekanou jarní cibulku, kmín, chilli, sůl a hovězí maso a smažíme za stálého míchání 10 minut, až maso zhnědne . Přidáme…
Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku.Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu (nahrubo).Po chvilce přidáme mleté maso, česnek, veškeré koření a dusíme doměkka…
Připravte si do menší misky omáčku.Na pánvi rozehřejte olej, přisypte cibuli a česnek, vařte do zlatova, pozor nespalte to!Mezitím si zvlášť zalijte instantní nudle…
Ve velkém hrnci nejdříve rozehřejeme olej, vhodíme cibuli a za chvíli i rozmačkaný česnek a opékáme je, až zesklovatí. Pak k nim přisypeme mleté chilli, čerstvou chilli…
Hovězí mleté maso osmažíme, společně s pokrájenou cibulkou na sádle, dokud se šťáva z masa nevydusí na tuk, který pak zasypeme hladkou moukou, malinko zasmahneme a…
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a už neproplachujeme, pouze lehce osušíme. V pánvi rozpálíme olej, vhodíme brambory a opékáme je ze všech stran dozlatova…
Cukety opláchneme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Dáme do misky a osolíme.Do další mísy rozklepneme 8 vajec, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku.…
Cibuli, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a dozlatova opečeme.K zelenině přidáme mleté maso, které…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
V MasterChef Česko se poznávaly sladkovodní ryby: Troufnete si určit deset druhů podle fotek?
Znáte mišpule? Sladké zimní ovoce je ideální na marmeládu, ta spolu se skořicí dodá nezaměnitelnou chuť křehkým tartaletkám
MasterChef Česko 2022: Hitem letošního podzimu je tuřín. Připravte z něj třeba staročeskou polévku dumlíkačku