

Zapečené tortilly II
Suroviny 6 porcí
- 1 balení tortill (6 ks)
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 konzerva fazolí Mexicana (viz. foto)
- koření dle chuti (např. grilovací, gyros, chilli...)
- 200 g strouhaného sýra (Ementál)
- 1 vejce na potření
- sezam na posyp
Postup přípravy receptu
Nejprve opečeme maso na pánvi, přidáme koření dle chuti a když je maso hotové, přidáme fazole Mexicana (jsou s kukuřicí), případně osolíme. Necháme zchladnout, aby se s ním dobře pracovalo.
Nakrojíme na jedné straně každou tortillu od středu, aby šel smotat kornout a ten plníme trochou sýra a směsí masa. Každý kornout položíme do dortové formy vyložené pečícím papírem - viz. foto.
Všechny tortilly pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a dáme péct do rozehřáté trouby na cca 200 stupňů.
Ke konci pečení můžeme posypat ještě sýrem a pečeme do zlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené tortilly II
K receptu nejsou žádné komentáře.