Zapečené tortilly II

Suroviny 6 porcí

1 balení tortill (6 ks)
500 g mletého hovězího masa
1 konzerva fazolí Mexicana (viz. foto)
koření dle chuti (např. grilovací, gyros, chilli...)
200 g strouhaného sýra (Ementál)
1 vejce na potření
sezam na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve opečeme maso na pánvi, přidáme koření dle chuti a když je maso hotové, přidáme fazole Mexicana (jsou s kukuřicí), případně osolíme. Necháme zchladnout, aby se s ním dobře pracovalo.

  2. Nakrojíme na jedné straně každou tortillu od středu, aby šel smotat kornout a ten plníme trochou sýra a směsí masa. Každý kornout položíme do dortové formy vyložené pečícím papírem - viz. foto.

  3. Všechny tortilly pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a dáme péct do rozehřáté trouby na cca 200 stupňů.

  4. Ke konci pečení můžeme posypat ještě sýrem a pečeme do zlatova.

Komentáře k receptu Zapečené tortilly II

K receptu nejsou žádné komentáře.