Krůtí s mrkví a brokolicí - pro nejmenší
Recept ještě nebyl hodnocenPórek nakrájíme na půlkolečka, mrkev na kousky, brokolici rozebereme na jednotlivé malé růžičky, popřípadě ještě pokrájíme. Krůtí maso pokrájíme na kousky.V kastrolu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pórek nakrájíme na půlkolečka, mrkev na kousky, brokolici rozebereme na jednotlivé malé růžičky, popřípadě ještě pokrájíme. Krůtí maso pokrájíme na kousky.V kastrolu…
Nakrájím na kousky maso, cibuli, papriky a rajčata.Na oleji orestuji cibuli, lisovaný česnek, protlak, přidám nakrájené maso (vrchní stehno), osolím, opepřím, okmínuji,…
Krůtí maso nakrájíme na větší kousky, zázvor, chlilli a česnek nasekáme nadrobno. Do rozehřáté wok pánve dáme 1 lžíci oleje, přidáme zázvor, chilli, česnek a necháme…
První připravíme směs koření. Vše dáme do malé misky a vše promícháme. V připravené míse důkladně promícháme všechny potřebné věci na marinádu a vložíme do ní na stejné…
Na oleji osmahneme cibulku, vložíme maso a zaprášíme kari (dle chuti). Dusíme doměkka.Až se bude zdát, že začíná být maso hotové, přidáme kukuřici, papriky a zelené…
Do lehce naklepaného plátu masa z obou stran vetřeme kari koření a kmín a necháme odležet. Pak zprudka orestujeme po obou stranách a podusíme do měkka (cca 25 minut). …
Plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme Vegetou.Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme anglickou slaninu a kabanos, vše přiměřeně, jen trochu opečeme, vypneme…
Krůtí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na trošce oleje ze všech stran. Přisypeme pokrájený pórek a dále smažíme dosklovata. Vmícháme kari, cukr,…
Z víkendu mi zbylo trochu krůtího masa na pekáčku i se sosem a tak jsem začala: Krůtí maso jsem pokrájela na malinké kostičky, přidala jsem pokrájenou brokolici,…
Nejdříve si připravíme náplň. Na lžíci másla uděláme řídká osolená a opepřená vejce. Do odstavených vmícháme mraženou zeleninu. Plát masa dobře naklepeme, osolíme a…
Troubu zahřejte na horní ohřívání na 250 ˚C anebo na grilování. Oloupané batáty nakrájejte na kousky, jako když vaříte brambory na přílohu a vložte je do vroucí…
Na marinádu smícháme uvedené přísady a důkladně prošleháme. Maso nakrájíme na kostky a vložíme do marinády, obalíme a necháme odležet alespoň hodinu.Maso rychle…
Všetky suroviny na marinádu premiešame. Plátky mäsa dáme do marinády na 1-2 hodiny.Potom na panvici rozpálime olej a plátky z oboch strán opekáme po cca 5-6 minútach z…
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl pytlíku sezamového semínka, hodně…
Nejprve uvařte těstoviny podle návodu na obale a sceďte.Maso nakrájejte na menší kousky, osolte, opepřete, okořeňte bazalkou a oreganem.Česnek nasekejte na malé kousky…
Maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Lehce je osolíme, okořeníme tymiánem a obalíme v hl.mouce. Vejce rozšleháme vidličkou a maso v něm obalíme. Na pánvi necháme…
Špagety uvaříme podle návodu, scedíme, odložíme. Na 1 lžíci oleje ze sušených rajčat osmažíme zelenou cibulku, přihodíme na kostičky nakrájenou cuketu, na nudličky…
Všechna masa nameleme, smícháme v misce s kořením a vajíčkem, uválíme silnější válečky, které obalíme ve strouhance.Ve větší pánvi rozpálíme olej a ze všech stran…
6 vajec uvaříme natvrdo.Maso umeleme najemno, přidáme vajíčko, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a podle potřeby trochu strouhanky. Dobře propracujeme a…
Pokud koupíme femurek (stehno) z krůty i s kostí, nejdříve ho vykostíme a odkožkujeme. Ty odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar. Maso nakrájíme na…
Jarní a letní období je dobou, kdy lze plně využít v kuchyni bryndza. Je výborný nápad, schovat ji do smažené masové kapsy spolu s bylinkami, šunkou a vejci. I ti, koho…
Upravené maso osolíme, opepříme, poklademe šunkou, kterou posypeme lístky oregana, sbalíme roládky a upevníme špejlí.Vložíme do pekáčku, posypeme na drobné kostičky…
Grilované krůtí maso je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinný oběd nebo letní grilování s přáteli. Krůtí maso je nejen zdravé, ale také výživné…
Jedním z nejoblíbenějších klasických jídel je bezesporu guláš. Pokud dodržujete dietnější jídelníček, můžete si připravit jeho odlehčenou variantu plnou zeleniny, cuket…