Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Recept ještě nebyl hodnocenRagú je oblíbeným způsobem úpravy masa s omáčkou. V tomto případě použijeme kuřecí nebo králičí maso. K němu přidáme hlívu ústřičnou, tymián a vše podlijeme ideálně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ragú je oblíbeným způsobem úpravy masa s omáčkou. V tomto případě použijeme kuřecí nebo králičí maso. K němu přidáme hlívu ústřičnou, tymián a vše podlijeme ideálně…
Tento recept je inspirovaný balkánskou kuchyní, kde se střetávají pestré ingredience a aromatické koření. Příprava v jednom pekáči zajišťuje jednoduchost přípravy.…
Do misky nasypeme mouku, prdopeč,cukr, sůl, a přidáme olej. Za stálého míchání pomalu přiléváme vodu, až vznikne velmi řídké těsto - podobné palačinkovému. Z těsta…
Uvaříme si těstoviny. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme nakrájené žampiony, malinko podlijeme vodou a podusíme.Po chvíli přidáme na kousky ,nakrájené kuřecí maso, sůl,…
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a osolíme.Orestujeme a necháme pustit trochu šťávu.Poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a…
Kuřecí maso – prsa nakrájíme na širší nudle, promneme se směsí oleje a vegety a dáme uležet do lednice minimálně na 1 hodinu. V pánvi Wok rozpálíme trochu oleje a…
Maso nakrájíme na kostičky, zalijeme trochou vývaru a dusíme cca 5 minut.Přidáme rýži, papriku, sůl a zbylý vývar. Promícháme a dusíme pod poklicí, až je rýže měkká…
Nakrájíme na drobno cibulku a dáme ji smažit na rozpálený olej. Po chvíli na cibulku dáme osmažit maso nakrájené na nudličky a zasypeme grilovacím kořením, vegetou a…
Saláty se v poslední době těší velké oblibě. Lehký salát s kuřecím masem, vejci, restovanou slaninou brambory a kukuřicí, lehce zakápnutý jablečným octem a olivovým…
Nenechejte se odradit nezvyklou kombinací brokolice a mléka. Po uvaření vytvoří tato dvojice krémovou omáčku, která se strukturou maličko podobá pestu. A těstoviny jako…
Jemné máslové kuřecí mleté řízky s bramborovou kaší přilákají ke stolu děti i dospělé. Ať je obalíte v trojobalu, nebo je připravíte jako karbanátky, v obou případech…
Červené zelí je plné vitamínů, proto je dobré ho zařadit do svého jídelníčku. Ochutíme ho rozinkami a sójovou omáčkou. K zelí podáváme pečené kousky kuřete marinovaného…
Snadné rizoto nemusí být jen to, co známe ze školní jídelny. Chutné, výživné a dokonale barevné připravíme v kombinaci s červenou řepou. S kousky kuřecího masa a…
Uvařte rodině rychlou polévku z dostupné zeleniny s kouskem kuřecího masa. Místo kuřecích prsou lze použít i stehenní maso, které chvilku povaříte. Nebo použijte…
Lahodné a syté jídlo, které spojuje lehce vařené bramborové noky s chutí opečeného masa a svěžích rajčátek. Tato kombinace vytváří pokrm plný chutí, které se skvěle…
Netradiční kombinaci najdeme v tomto receptu. Kuřecí maso, ideálně ze stehen, umeleme na masovém strojku s jablkem a cibulkou. Dochucenou směs pak upečeme v horkovzdušné…
Mäso nakrájame na drobné kocky, osolíme a okoreníme. Pridáme trochu korenia Kuraci steak a trochu posypeme kari. Osmažíme 5 min na rozpálenom oleji, podlejeme vodou a…
Kuřecí maso nakrájíme na drobné nudličky. Na pánvi rozehřejeme tuk a orestujeme na něm chvíli pokrájenou slaninu. Po chvíli přidáme sójovou omáčku a maso, které vaříme,…
Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli poté přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, až je maso hotové přidáme rajský protlak a asi půl litru vody, omáčku zahustíme,…
Všechny ingredience na bramborák smícháme a důkladně promícháme. Dle potřeby zaprášíme moukou. Stačí tak dvě lžíce. Dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v…
1-Kuracinu najlepsie zo stehna nakrajame na male kusky a nalozime do marinady kde zmiesame sojovu omacku a ryzove vino s lyzicou maizeny poriadne premiesame a dame…
Všechny uvedené suroviny nejlépe rukou důkladně promícháme a necháme 10minut odstát. Do pánve s vyšší vrstvou rozehřátého tuku klademe lžící menší hromádky, které…
Maso 2x po sobě pomeleme na masovém mlýnku.V míse důkladně promícháme s vývarem, majonézou, nadrobno nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Dochutíme solí a pepřem…
Mäso nakrájame na 1x1 cm kocky. Obalíme v zmesi - múka, paprika, cesnak, sol, korenie čierné a majorán. Vipražíme v oleji (tak ako by sme robili hranolky).