Sečuánské kuře Kung Pao

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

500 g kuřecího masa
10 sušených chilli papriček
10 kuliček sečuánského pepře
3 stroužky česneku
1 malá šalotka
2 jarní cibulka
1 cm zázvoru
2 PL Maizena
2 PL sójová omáčka
2 ČL rýžového octa
1 ČL cukr hnědý
2 ČL rýžové víno na vaření Shao xing
3 PL vývaru
100 g arašídů
olej rostlinný
olej sezamový
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuracinu najlepsie zo stehna nakrajame na male kusky a nalozime do marinady kde zmiesame sojovu omacku a ryzove vino s lyzicou maizeny poriadne premiesame a dame aspon na hodinu do ladnicky marinovat.

  2. Tu sa tradicna priprava robi dvoma sposobmi , bud sa kusky daju vyprazit do oleja, alebo "stir fry" relativne na sucho do rozpaleneho woku dame trosku oleja a pridame kusky ( pozor prska) a stale miesame a oprazame -stir fry.Vyberieme a odlozime na teple miesto a wok ocistime.

  3. Do cisteho woku dame trosku oleja a prve pridame secuanske korenie susene chilli a prazime ( kratko ) pokial sa chilli "nenafukne a korenie prska a olej sa zafarby na cerveno.

  4. Vsetku zeleninu si nakrajame na drobno .Prve dame nakrajany cerstvy zazvor, salotku a potom cesnak oprazime a pridame podla chute dalsie my sme dali cervenu papriku original je do chrumkava nie duseny do makka preto sa neda pouzit mrazena zelenina.

  5. V miske si spravime omacku zo sojovej omacky , vina a octu trosku cukru a maizeny ( ked chceme viac omacky pridame trochu bujone ) zmiesame a pridame do woku spolu s kuracim masom a miesame prazime -stir fry.

  6. Nakoniec vmiesame arasidy , ktore sa tradicne robia cerstvo prazene, tak ze surove ovarime vo vode aby nam isla supka lahko dole. Osusime a oprazime na oleji do zlatista.

  7. Originalna verzia je pomerne sucha bez vela omacky. Servirujeme s ryzou. PS: Len pre odvaznych !!!

Poznámka

Pridal som tento recept len ako ukazku ako sa recepty menia ked "cestuju" po svete a prisposobuju sa miestnym chutiam. V tomto pripade v povodnej verzii ako jedneho z najstiplavejsich jedal v cine sa zmenilo prisposobilo na europsku alebo americku verziu lebo dlhe roky secuanske korenie bolo zakazane dovazat do ameriky plus vseobecne su jedla nepalive .Takze aby ste nedostali sok ked si objednate povodnu verziu Kung Pao -Kung Bao receptu dakde v cine v secuanskej provincii odkial pochadza.Kung Pao sa robi hlavne z kuraciny ale aj ryba,bravcove aj krevety alebo tofu vegetarianska verzia sa pouzivaju.

PS:

Secuanske korenie sa v cinskom lekarstve pouzivalo ako narkotikum na utlmenie bolesti zubov a v kombinacii so susenymi chilli je to ako explozia v ustach .Takze super stiplave a narkoticky korenene.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 277 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sečuánské kuře Kung Pao

  • Pajaska Pajaska

    Jak ze žurnálu.Krása.:-p:-p:yes:Já zas nemám shaoxing víno ryžové .:-( V každém případě to musí být opravdu exploze v ústech,ale labužnická.U Tondy mají Sečuánský pepř.;-)
    http://koreni.cz/detail.php?pid=305&

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Nonya, krásnej originální recept i s dodatkem-bezva a samozřejmně pěkné fotky;-) Pokud bych ho dělala já, už by to nebyl originál, protože bych nesehnala všechny ingredience a nemáme rádi moc ostré, tak bych musela něco vynechat;-) Ovšem 11.bod ti posílám s chutí:yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

  • marcik marcik

    nádherné foto i recept:-K:yes:

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Dakujem ze sa vam paci, Maris to secuanske korenie sa dakde predava pod menom čínský pepř .:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Já taky děkuji za krásný auentický recept, pravda, pro nás bych podle něho nemohla uvařit, nejsme zvyklí na tak moc pálivé, ale to se může upravit na pro nás přijatelnou pálivost. Sečuánské koření neznám, musím zapátrat, jestli se u nás někde dostane.
    Nonya - jsem moc ráda, že jsi tady a přidáváš krásné recepty, jsou velkým přínosem pro tyto stránky. Věř tomu, že je nás tu dost, kteří je umí ocenit. ;-):-):yes:+

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása, díky za autentický recept :-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OBože, tak pozdě a taková dobrota na obrázku:-p+2:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Nemám slov a abych hloupě nekomentovala, rovnou dávám plus;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře kung pao sečuanske maso sečuánské koření kung pao recept sečuanske recepty kuře po americku kung pao kuře kung pao recept kung pao recept original kuře kung pao original secuanské maso recepty recepty na kuře kung pao recept na kuře kung pao kuře kung-pao kuřecí kung pao recept sečuánské recepty kuřecí maso kung pao stir fry kure originál kung pao secuanske korenie