Burizonová vánoční pochoutka
Recept ještě nebyl hodnocenZ cukru připravíme karamel , do karamelu přidáme slazené kondenzované mléko, máslo ,skořici , aroma dle vlastního výběru , důkladně promícháme , aby se suroviny spojily …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z cukru připravíme karamel , do karamelu přidáme slazené kondenzované mléko, máslo ,skořici , aroma dle vlastního výběru , důkladně promícháme , aby se suroviny spojily …
Do kastrolku dáme cukr, vajíčka, med, ocet, jedlou sodu, mléko a máslo. Vajíčka dobře rozmícháme, aby se nám na plotně nesrazila v kousky a dáme na plotnu vařit. Hmota…
korpus: 1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. 2. Pečeme 15…
Do větší mísy nalijte studenou smetanu a vyšlehejte ji do tuha. Ke smetaně přilijte kondenzované mléko a Nutellu. Vše na nejmenší rychlost prošlehejte.Do směsi stěrkou…
Žloutky umícháme s cukrem do pěny, postupně za stálého míchání přidáme kakao, kávu a po kapkách rum. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a z bílků tuhý sníh. Těsto…
Rozválíme listové těsto a namažeme na něj krém.Krém pokapeme kondenzovaným mlékem. Těsto srolujeme a nakrájíme na kolečka.Uložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme na…
Kuřecí prsa nakrájíme na dlouhé tenké pásky. Všechny ingredience na marinádu smícháme, přidáme nakrájené maso a dobře promícháme, aby se všechny proužky masa marinádou…
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Vložíme do chladničky na hodinu odležet.Tvoříme malé kuličky, které následně obalíme v mletých vlašských oříšcích.
Kávu zalijeme 1 lžící vody a mícháme do úplného rozpuštění.Všechny suroviny dáme do mixéru a mixujeme do té doby, až se nám všechny suroviny spojí.Likér přelijeme do…
Žloutky, cukr a vodu utřeme do hustého krému. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme pevný sníh z bílků. Dáme na vymazaný, vysypaný plech a upečeme…
Důkladně propracujeme těsto na košíčky a dáme do chladu "odpočinout". Košíčky pečeme ve vymazaných formičkách do zlatova, teplota cca 170 - 180 stupňů. Vychladlé…
Vše kromě čokolády svaříme cca 20 minut v rendlíku, stále mícháme, aby se nepřipálil cukr.Přidáme na kostky nalámanou čokoládu, promícháme, aby se rozpustila a sundáme z…
Nejprve připravíme náplň. Na oleji osmahneme maso, přidáme cibuli, koření a sůl. Dusíme na mírném ohni 45 min. Je-li potřeba, můžeme trochu podlít vodou. Do hrnce dáme…
Smícháme oříšky, piškoty, mléko a rum. Necháme trochu ztuhnout. Potom tvarujeme kuličky a do každé vtlačíme pár semínek. Obalujeme v tom, co máte rádi. Já v kakau a…
Tvaroh, mléko a smetanu ušleháme do nadýchaného krému. Dochutíme vanilkou, případně dosladíme a vmícháme kousky nalámaných sušenek a kandované ovoce.Vhodnou formu (měla…
Nudle uvaříme podle návodu. Část vody z nudlí odložíme na později. Šalotku nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji.Cuketu nastrouháme na hrubo. Společně s paprikou, celým…
Bez ořechového cukroví by to nebyly ty pravé svátky. Dva pláty medového těsta s máslem mají mezi sebou lahodný krém s kondenzovaným mlékem. Celé to pak korunují…
Nepečené kokosové kuličky patří mezi jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví, navíc je můžete připravovat i na poslední chvíli. Kuličky, tvořené z těsta s bílou čokoládou…
Tyhle pralinky okouzlí svou jednoduchostí, báječnou chutí a elegancí. Připravte si je pro jakoukoli příležitost, vždy přijdou vhod. Můžete je servírovat na oslavě nebo…
Domácí karamelky. To je sen každého mlsala. Můžete je připravit jen tak, pro potěšení dětí. Nebo je můžete zakomponovat do kolekce domácích pralinek. Nejsou nijak…
Kuličky "alá Raffaello" jsou jednoduché cukroví pro slavnostní okamžiky. Mohou fungovat i jako snadno zhotovitelné bonbóny pro malé i velké mlsaly. Pozor na linii, jsou…
Čokolády, cukr a šlehačku vaříme do úplného rozpuštění. Necháme vychladit. Pak přidáme kondenzovanémléko a rum, rozmícháme, nalijeme do flaše a pijeme vychlazené.
Rozpustnou kávu zalijeme vroucí vodou a rozmícháme se lžící krupice. Rum smícháme s whisky.Žloutky se zbylým krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. …
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Největší hvězda němého filmu Rudolph Valentino: Místo dívek snil o špagetách, ke kterým připravoval omáčku z rajčat a ančoviček
Retro vaření s Kristinou: Připravte si jednoduchý chřestový salát podle prvorepublikového receptu
V troubě upečené bramboráky s čerstvými bylinkami jsou jednoduché, za chvíli hotové a skoro bez tuku