

Domácí koňak - Baileys
Suroviny
- 1 balení mandlového pudingu
- 0,5 l plnotučného mléka
- 2 plechovky karamelového salka
- 3 polévkové lžíce cukru
- 0,5 l whisky (nejlépe irské)
Postup přípravy receptu
Uvařím puding podle návodu na sáčku a nechám vychladnout.
Kastrol zakryji potravinářskou folií tak, aby se neudělal škraloup.
Otevřu plechovky karamelového salka a obsah vložím do mixeru (dá se lehce zpracovat i ponorným mixerem), přidám puding a začnu šlehat dohladka, přilévám whisky a ochutnávám.
Potom už jen přelít do lahví a nechat uležet alespoň 14 dnů v temnu a chladu. Pokud se Vám podaří Baileys ukrýt před ostatními déle, pak je jenom lepší a lepší. Podávám vychlazené s kostkou ledu. Domácí Baileys nedělám z rumu, není tak jemný a hebký.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí koňak - Baileys
-
Maja Motti:
Použití pudinku je zajímavé, ale zatím neříkám tak ani tak
Podobné "čuňolepy"(t.j. literární terminus technicusdělávám ze žloutků, že abych se jejich přebytku střepal
"Podávám vychlazené s kostkou ledu."
No, je to věc chuti každého, žeale to vám někdo poradil, nebo jste na to přišla sama?
-
Takže když ho neuvařím, tak to bude vaječnák :D Jo to pujde
-
HrabenkaPavli: Ale to zkaramelizované je tam proto, aby to dostalo právě tu specifickou karamelovou chuť
-
Já mam právě obyčejné a nemám dneska čas vařit :D
-
HrabenkaPavli: Ne, KARAMELOVÉ salko už není třeba vařit. Pokud byste měla obyčejné salko, tak to je potřeba varem zkaramelizovat. Ale dá se koupit už hotové, není třeba se s tím vařit.
-
Ve většině receptech se Salko vaří. Tady se o tom nezmiňujete. Chápu dobře, že se salko nevaří ?
-
PavlinaK.: Dělám ho každé vánoce nebo když dojde i během roku - přidávám do krémů do dortů. Jsem s ním opravdu spokojená
-
Právě jsem dodělala likérek ... karamelový, čokoládový a vanilkový ... je výborný ... dávám plus
-
dělávám také podobný a je úžasný
-
Dala bych si malou štamprdličku likéru
+