Cuketa s hermelínovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte recept na snadný předkrm nebo lehký hlavní chod? Vyzkoušejte opečenou cuketu přelitou omáčkou z hermelínu. Jemnost cukety se krásně doplňuje s výrazností sýra.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte recept na snadný předkrm nebo lehký hlavní chod? Vyzkoušejte opečenou cuketu přelitou omáčkou z hermelínu. Jemnost cukety se krásně doplňuje s výrazností sýra.…
Letní koláč z čerstvého ovoce a sypké drobenky je jako stvořený pro horké dny. Rychlý a lehký, plný borůvek a šťavnatých jahod. Nepotřebuje žádné kynutí, ani válení…
Máslo šleháme s cukrem, solí, přidáváme vejce jedno po druhém, pomalu přisypáváme mouku smíchanou s práškem a mléko střídavě. Tři čtvrtě těsta necháme světlé a rozetřeme…
Všetky suroviny vymiešame rukou a pridáme šťavu a kôru z citróna. Z cesta odoberieme kúsok, z toho potom urobíme mriežky na vrch koláča. Vyvaľkáme cesto ( cesto sa…
Nejdriv si uvarime pudink z mleka, cukru a dvou vanilkovych pudinku a nechame vychladnout. Vejce s cukrem a vanilkovym cukrem uslehame do peny a pridame horkou vodu a…
Oblíbenou sladkou českou klasikou jsou kynuté ovocné knedlíky, plněné sezónním ovocem. Nezapomeňte je před podáváním posypat moučkovým cukrem, strouhaným tvarohem a…
Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhaným kokosem. Mouku, kokos, solamyl a prášek do pečiva si promícháme v misce. Žloutky s cukrem a teplou vodou vyšleháme do…
Mléko, vejce, mouku, nastrouhanou nivu a nakrájenou pažitku vymícháme v misce do hladkého těsta, aby konzistencí bylo malinko hustější než na palačinky. Bude-li řídké,…
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…
1) Smícháme si suché suroviny. V jiné míse mokré, které přilijeme do suchých, zamícháme a přidáme sníh z bílku. 2) Dáme do waflovače a podáváme s marmeládou, zmrzlinou,…
Jablka oloupeme, vyjádříme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Ihned pokapeme šťávou z celého citrónu. Formu pečlivě vymažeme rozehřátým máslem (30g). Dno posypeme…
Obrácený kynutý koláč naslano poslouží jako svačina do ruky nebo pohoštění pro návštěvu. Potěší všechny koledníky, kteří příliš neholdují sladkým moučníkům. Snadná…
Nejprve si připravíme palačinkové těsto. Do větší mísy rozklepneme vajíčka a rozkvedláme metličkou nebo vidličkou, přidáme špetku soli a zamícháváme hladkou mouku.…
Lety prověřený recept na bábovku v netradičním spojení se svěží kyselostí rebarbory. Tento nadýchaný dezert vás okouzlí a díky skořici a vanilce provoní celou domácnost.…
Čtvercový kropus naplněný čokoládovým krémem, potažený smarflexem s vanilkovou příchutí. Uvaříme si mléko a před tím než do toho nalijeme pudink tak tam nalámeme…
Hladkou mouku smícháme s jedním práškem do pečiva, přidáme 50g krystalového cukru a dobře promícháme, aby se nám mouka spojila s kypřícím práškem. Poté přidáme 2 vejce…
Ingredience smícháme dohromady. Med dáváme dle chuti (klidně i více, ale nepřehnat to). Pečeme zhruba na 180 stupňů, pomocí špejle poznáme, kdy je moučník hotový. …
Univerzální listové těsto doplněné o nakyslou chuť křehké jarní rebarbory zjemněné pudinkovou náplní je opravdovou lahůdkou. Zasypané na talíři moučkovým cukrem vás…
Máslo, vejce a cukry šleháme ručním šlehačem, dokud se nespojí a nejsou trošku našlehané. Poté přidáme mouku smíchanou s kypř. práškem, citronovým aroma a přiléváme…
Do pánve si dáme olej, na něm osmažíme cibule, přidáme zeleninu, krátce orestujeme. Přisypeme pohanku, zalejeme vývarem, 3minuty povaříme a necháme zakryté nabobtnat. …
Slaninu nakrájíme na menší kostičky a dáme do většího hrnce osmahnout do zlaté barvy. Mezitím si očistíme cibuli a řapíky celeru. Cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky a…
Vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny, přilejeme olej a střídavě pridáváme mouku smichanou s práškem do pečiva a mléko.Těsto nalijeme na plech a…
Cukr, vejce vyšlehat, přidat olej, mléko, mouku s peč. práškem, řádně promíchat. Nalít na vymazaný a vysypaný plech, péct na 170 st. Po upečení nechat vychladnout. …
Piškot: z bílku udělat tuhý sníh, žloutky a cukr vyšlehat do pěny a pak postupně přidávat mouku s práškem do pečiva a pak přidat olej a vodu, vše smíchat a nakonec…