Zapečené brambory s játry

Blanka23 Kuchařka: Blanka23

5 porcí Bramborová jídla 7 názorů

Suroviny

8 středních uvařených brambor ve slupce
1 cibuli
1 kompotovou misku mražené kukuřice
1/2 brokolice
1 mrkev
500-750 g vepřových jater
4 vejce
trochu mléka
máslo
pepř
sůl
bazalka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na drobno. Játra nakrájíme na menší kousky. Mrkev nakrájíme na drobné nudličky a brokolici též na drobno.

  2. Na oleji na pánvičce osmahneme cibuli, přidáme vepřová játra. Až jsou játra hotová tak je dle chuti osolíme a opepříme. Stáhneme z plotny.

  3. Zapékací mísu vytřeme máslem. Naskládeme vrstvu brambor, osolíme, opepříme. Dáme mrkev, kukuřici, brokolici a osmahnutá játra. Poté opět brambory a vše opakujeme. Poslední vrstvu by měly tvořit brambory.

  4. Nakonec rozšleháme vejce, přidáme k nim šálek mléka a lžíci bazalky. Touto směsí brambory zalejeme a dáme do trouby péct. Pečeme asi 30 minut.

Poznámka

Základní pravidlo je že hlavní surovinou jsou brambory, takže jater musí být buď stejné množství nebo méně. Dle chuti

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečené brambory s játry

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Blanka23: Blanka, pečeň je žľaza s vnútorným vylučovaním a jej hmotnosť je skutočne od 1,5 do 2,5 kg, spýtaj sa veterinára alebo si to nájdi na nete. To, čo ti dá mäsiar, sú narezané kusy, to nie je celá pečeň, pýtaj si raz celú pečeň a uvidíš, aká je veľká a ťažká.
    Takže upresniť hmotnosť v recepte nie je rýpanie, ale potrebný údaj.
    http://www.hreusproduction.estranky.sk/clanky/skol...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Blanka23: sem nechodí jen ostřílené hospodyně, ale i zatátečníci. Je lépe napsat gramáž rovnou, předejde se tím pochopitelným dotazům ;-)

    Odpovědět

  • Blanka23 Blanka23(autorka receptu)

    Holky teda netušila jsem že se bude někdo tak rýpat ve váze. A 2,5 kilová játra jsem teda nikdy z prasete neviděla, vždy když chci kilo jater dostanu minimálně dvoje až troje. jinak jsem to opravdu dělala bez váhy, neboť používám většinou jen u moučníků.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Tejaja, aj môj dotaz smeroval tým smerom, ako aj tvoj. Chcela som autorku nasmerovať, či sa nesplietla, ale odpovedala, ako odpovedala. Dala, ako píše:"jedny játra max. jedny a půl" na 8 zemiakov a pre 5 stravníkov...(kedysi boli normy 100 g príp. 150 g mäsa na osobu v surovom stave.)
    Blanka, určite to upresni, prosím.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Hmotnosť pečene dospelej ošípanej je od 1,5 do 2,5 kg. Takže "velká vepřová játra" to je okolo 2,5 kg. A s tým nakŕmim podstatne viac ľudí ako 5. Skutočne patrí do receptu také množstvo naraz ?:-O

    Odpovědět

  • Blanka23 Blanka23(autorka receptu)

    Já opravdu nevím, dělala jsem to od oka. Dala jsem tam jedny játra max jedny a půl. Ale každý je chválil.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Blanka, koľko asi vážia 1 velká vepřová játra?

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečené brambory s játry zapečené brambory recept zapečený játra zapecene brambory s jatrama brambory s játry zapékané brambory s játry pecene brambory s játry brokolice s játry brambory zapečené s játry zapecene brambory recepty recepty z veprove jatry zapekane veprove jatra s brokolici zapékané brambory s jatrama zapékané brambory jatrama zapečené recepty zapečené brambory s cuketou a jatrama zapekana jatra s bramborem pecene brambory z jatrama zapečeny brambory s jatry zapecena jatra s bramborem

Zapomněl/a jsem heslo