Rýžový pekáček s mletým masem a brokolicí

Danca Kuchařka: Danca

Mleté maso 5 názorů

Suroviny

500 g rýže ( použila jsem parboiled ) + voda nebo vývar na uvaření
1 brokolice
2 PL oleje
1 cibule
250 g mletého vepřového masa z plece
sůl
pepř
150 g nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra
bešamel:
asi 1cm silný plátek másla
2 PL ( vrchovaté ) hladké mouky
mléko dle potřeby
2 vejce
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici krátce povaříme v páře nebo v osolené vodě "na skus". Rýži propláchneme, zalijeme vodou nebo vývarem a uvaříme podle návodu.

  2. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme, až maso zbělá. Osolíme a opepříme a směs dáme zatím stranou.

  3. Rozpustíme máslo, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Pomalu přiléváme mléko a stále mícháme, aby nevznikly hrudky. Mléka dáme tolik, abychom získali bešamelovou omáčku hustší konzistence (chvíli se musí udržet na nakloněné lžíci).

  4. Do pánve s masovou směsí přidáme na malé kousky nasekanou, uvařenou brokolici, rýži, polovinu strouhaného sýra a bešamel. Promícháme, dosolíme a dopepříme a nakonec zapracujeme celá vejce.

  5. Směs přendáme do zapékací formy nebo pekáčku (předem vytřeného máslem a vysypaného strouhankou), navrch nasypeme zbytek sýra a pečeme na 170°C (horkovzduch) asi 30 minut. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rýžový pekáček s mletým masem a brokolicí

Tématické fráze: brokolicový nákyp s mletým masem rýžový nákyp s mletým masem コストコ通 ミートボール recepty s brokolicí batátový a brokolice zapeceny kuskus s mletym masem a brokolici