Špaldové loupáky s mákem
Recept ještě nebyl hodnocenVoňavé domácí loupáky chutnají mnohem lépe než ty kupované. Připravíme je navíc ve zdravější verzi, z větší části použijeme špaldovou mouku a dosladíme je namísto cukru…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Voňavé domácí loupáky chutnají mnohem lépe než ty kupované. Připravíme je navíc ve zdravější verzi, z větší části použijeme špaldovou mouku a dosladíme je namísto cukru…
S nadcházejícími svátky jara začíná také období velkého pečení a samozřejmě nesmí chybět mazanec, plný rozinek, příjemně vonící po rumu. Místo jednoho velkého mazance…
Smažené placičky jsou oblíbený způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji příliš nemají v lásce. Do těchto placiček přidáme mrkev, kedlubnu, tvaroh a voňavý libeček.…
I sladké dobroty můžeme připravit ze zdravějších surovin. Tyto muffiny uděláme ze špaldové mouky a přidáme do nich hořkou čokoládu, semínka, vločky a oříšky. Příprava je…
Domácí příprava pizzy je velmi jednoduchá, navíc na ni můžeme dát cokoliv, přesně podle naší chuti. Při přípravě z jogurtového těsta nemusíme čekat na vykynutí a pizza…
Špaldová mouka má autentickou chuť, která připomíná oříšky. Kromě ní je v mazanci také spousta másla, vajec, mandlí a rozinek. Tyto mazance budou bezpochyb symbolem…
Quinoa je lehce stravitelná a obsahuje spoustu vlákniny. Do svého jídelníčku ji můžeme zařadit v příjemné formě jako sladké lívance. Ty podáváme podle své chuti…
Kdo miluje kokosovou chuť řezů, je tu správně. Jako základ na tento moučník je kromě strouhaného kokosu použito také kokosové mléko, které nahradí použití vajec do těsta…
Ve zdravější verzi si můžeme snadno upéct i tradiční sváteční pečivo. Příkladem může být tento velikonoční beránek. Použijeme na něj do základu celozrnnou a špaldovou…
Netradiční verzi velikonočního beránka si můžete připravit podle našeho receptu. Jeho těsto je vláčné a sladké i díky nastrouhaným jablkům. Celkově je těsto zdravější a…
Žloutky oddělíme od bílků. Dvě lžíce cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a 2 lžic cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku a celou směs…
Jednoduché a pestré jídlo vhodné vhodné nejen pro diabetiky nebo low carb stravování připravíte během chvilky. Žampiony mají díky celozrnné strouhance lehce oříškovou…
Velikonoční sváteční ráno přímo vybízí k zakrojení do nadýchaného mazance. Pokud však nejste fanoušci kynutého těsta, máme pro vás snadný recept na mazanec s tvarohem.…
Nevíte, jak využít sezónní rebarboru? Vyzkoušejte tento recept na nadýchaný chlebíček ze špaldové mouky. Díky podmáslí má chlebíček krásně nadýchanou a vláčnou strukturu…
Křupavý rebarborový crumble je ideálním letním dezertem. Příjemně sladkou chuť mu dodává drobenka z ovesných vloček, kokosové a špaldové mouky, oslazená čekankovým…
Během horkých letních dnů jistě přijde vhod osvěžující jahodový dort. Připravíme ho z kakaového korpusu, který doplníme jemným šlehačko-tvarohovým krémem. Dort ozdobíme…
Tento koláč kombinuje jemnost špaldového těsta s osvěžující sladkostí čerstvých jahod. Špaldová mouka dodává těstu nejen křehkost, ale i nutriční hodnoty, což činí tento…
Zhruba v půlce března začíná sezóna bylinky typické pro jarní dny - medvědího česneku. Tuto aromatickou bylinku jemně česnekové chuti v kuchyni zužitkujete ve spoustě…
Letní broskvový koláč s mandlovou moukou je voňavý, jemný a zároveň výživný dezert. Kombinace šťavnatých broskví, špaldové mouky, lněného semínka a kokosu potěší nejen…