Pikantní žampionová polévka s cizrnou

maris Kuchařka: maris

Polévky 8 názorů

Suroviny

250 g žampionů
1 konzerva cizrny (400 g) nebo odpovídající množství uvařené
1/2 pórku
2 stroužky česneku
2 lžičky mleté papriky
1 lžička uzené papriky (nemusí být)
vločky chilli
1 lžíce másla
2 lžíce mouky
zeleninový vývar
sůl
hladkolistá petržel
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, (já je i loupu, ale není nutné) a nakrájíme na plátky. V hrnci rozehřejeme máslo a houby na něm restujeme. Mírně osolíme, přisypeme mouku, krátce osmahneme, přidáme obě papriky, necháme je rozvonět a hned zalijeme vývarem.
    Rozšleháme, přivedeme k varu, a vaříme celkem cca 20 minut. Cizrnu propláchneme a přidáme ji společně s nakrájeným pórkem a prolisovaným česnekem po deseti minutách k polévce a společně dovaříme. Dochutíme chilli, případně přisolíme.

  2. Polévku bohatě posypeme hladkolistou petželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 102 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní žampionová polévka s cizrnou

Tématické fráze: cizrnová polévka pikantní cizrnová polévka žampionová polévka žampionová polévka recepty žampionová polévka cizrnová polévka se žampiony cizrna recepty polévka polévka se žampiony cizrnova polevka se zampiony top recepty cizrnová polévka s žampiony zdrava zampionova polevka cizrna recepty co je cizrna cizrna s žampiony pikantní cizrna recepty zampionova polevka s cizrmou

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít