Hovězí s dírkami
Recept ještě nebyl hodnocenDo masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka).Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití, potřeme ze všech…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do masa uděláme nožem otvory, do kterých vložíme (prošpikujeme) párky a slaninu (může se použít i kyselá okurka).Maso osolíme, opepříme, ovážeme nití, potřeme ze všech…
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme česnek. Podlijeme vínem a přidáme rajčata. Vše dusíme a poté přidáme na másle orestované…
V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, mlékem, rozšleháme a přivedeme k varu.Do vařící polévky vložíme sýr a společně…
Připravíme si bábovkou formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme moukou. Oddělíme žloutky od bílků. V míse ušleháme 5 žloutků s cukrem a máslem, opatrně přimícháme tvaroh…
Ovoce, ořechy, rozinky, brusinky, mandle, kousky čokolády a nastrouhanou kůru vložíme do misky. Přidáme trochu mouky a promícháme.Žloutky vyšleháme s cukry a změklým…
Na sádle (oleji) osmažíme dozlatova cibuli, přidáme restovat slaninu (uzené maso). K základu vložíme pokrájené kysané zelí. Zalijeme troškou vody.Mezitím doměkka…
Maso nakrájíme na zhruba 2 centimetrové kostky. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky a česnek na plátky. Do mísy dáme mouku osolíme a opepříme ji a maso v ní obalíme. V…
Maso prošpikujeme a osolíme, rozehřejeme olej i máslo a maso zprudka opečeme, přidáme pokrájenou zeleninu, koření a také orestujeme. Podlijeme 200 ml vína a vývarem. PH…
Polévka: Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme nastouhanou mrkev. Orestujeme.Poté mrkev zasypeme jemně hladkou moukou a zamícháme.…
Polévka: Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme nastouhanou mrkev. Orestujeme.Poté mrkev zasypeme jemně hladkou moukou a zamícháme.…
Kvásek odebraný 5-7gr a 50gr vody + 50gr žitné mouky pořádně promícháme a necháme zhruba 10-12h kvasit v pokojové teplotě. Pak všechny ostatní suroviny smícháme v robotu…
Z másla a mouky uděláme jíšku. Když je hotová, přidáme k ní lžíci kmínu a necháme chvíli restovat, pak zaprášíme paprikou. Jíšku zalijeme vodou, ve které jsme rozpustili…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostečky, cuketu oloupeme, vydlabeme všechnu měkkou část a nakrouháme na nudličky, cibuli na kostečky, klobásu na kolečka, česnek…
Vejce, cukr, esenci, olej vyšleháme do pěny.Prosijeme mouku s práškem do pečiva a obě kakaa. Přisypeme k vaječné směsi a na malé obrátky dobře zapracujeme.Formu…
Arašídy v mixéru rozmixujeme na hutnou drť, ale ne do konzistence másla.V míse ušleháme cukr, med, máslo, vejce, vanilkový cukr a sůl do kompaktní hmoty a nakonec…
Těsto: ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Na vále vykrajujeme kolečka se středem, která klademe na plech vyložený pečícím…
Jako první připravíme sníh z bílků.Do další mísy dáme žloutky, přidáme protein, tvaroh, olej a ručním mixérem mixujeme, dokud se vše krásně nespojí.Nakonec vmícháme sníh…
Plánujete oslavu? Dejte hostům ochutnat tyto krásné červené dortíčky potřené marmeládou, zdobené pudinkovým krémem, šlehačkou a drobenkou z korpusu. Na obarvení korpusu…
U bábovky se občas stane, že je těsto příliš suché. S tímto receptem se toho bát nemusíte. Řecký jogurt zajistí, že je bábovka vláčná a měkká. Díky skořici krásně voní a…
Na kousku másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmahneme, vložíme napůl rozmražený protlak, rychle ho rozporcujeme, osolíme a podusíme, dokud úplně…
Obyčejný chlebík, přiměřeně nadýchaný i pružný. Proč z naší vesnice (dědiny)? Právě pro tu jeho obyčejnost a zemitost – brambory má dnes téměř každý a na vesnici to…
Tento dort připravíme z kakaového korpusu, který je díky jablkům příjemně vláčný. Korpus pokapeme rumem a potřeme vanilkovým pudinkovým krémem. Na závěr dort zalijeme…
Tento koláč je ideální volbou pro letní posezení s rodinou a přáteli, protože čerstvé ovoce dodává svěžest a tvarohová náplň zase jemnost a krémovost. Jeho příprava je…
Bylo by škoda nevyužít dýně v přípravě moučníků. Použité pyré dodá bábovce z našeho receptu potřebnou vláčnost a také krásnou sytě zářivou oranžovou barvu po použité…