Maďarská zelňačka podle Achille Gregora
Recept ještě nebyl hodnocenV papiňáku uvařím uzené kolínko. Vyndám ho na talíř a nechám trochu zchladit, pak z něj oberu všechno maso i s kůží a nakrájím na kostičky - sousta.Mezitím ve vývaru…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V papiňáku uvařím uzené kolínko. Vyndám ho na talíř a nechám trochu zchladit, pak z něj oberu všechno maso i s kůží a nakrájím na kostičky - sousta.Mezitím ve vývaru…
Začneme korpusem. Bílky oddělíme od žloutků a se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a rum a ušleháme hustou směs.…
Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté vmícháme olej a jablečné pyré a nakonec přiléváme mléko a vypracujeme pevné nerozpadavé těsto. Necháme ho alespoň 1…
Vejce a cukry vyšleháme do pěny.Přidáme jogurt, citrónovou kůru, olej a vyšleháme.Do směsi pomalu přimícháme mouku s práškem do pečiva.Nakonec vmícháme aronii nebo…
Tahle bábovka je parádně vláčná i třetí den (ačkoli tak dlouho málokdy vydrží), suroviny nemusíte vážit a výsledek je famózní. Makovec, upečený v bábovkové formě s…
Pokud máte rádi velmi sladké moučníky, tuto buchtu si jistě oblíbíte. Kakaové těsto s kefírem je velmi snadné na přípravu. Po upečení ho potřeme krémem ze…
Jednoduchá znojemská omáčka, kterou zvládne i začátečník. Lze ji vařit i v pomalém hrnci nebo papiňáku. Omáčku si můžeme zahustit i jinak než moukou a zjemnit smetanou.
Do pečící formy z DP nalijeme všechny tekuté ingredience.Poté nasypeme mouky a do jednoho rohu přidáme sůl, do druhého cukr a do třetího semínka a koření.Uprostřed mouky…
Poctivý domácí hovězí guláš, na kterém si pochutnáme s jakoukoliv vhodnou přílohou. Výhoda přípravy v troubě je, že ho stačí občas promíchat a nemusíme se bát, že se…
Připravte na neděli luxusní bábovku z šesti vajec. Podle našeho receptu nešlápnete vedle - je opravdu podrobný a bábovka se povede i těm, kdo tolik zkušeností v kuchyni…
Bezmasou verzi guláše si oblíbíte po jeho rychlou přípravu. Čerstvá zelenina, nejlépe z vlastní zahrádky a koření jako na klasický guláš, vytvoří lahodný chuť. Zahustit…
Dokážete si představit chuť šťavnatých, lehce kyselých meruněk v kombinaci s čokoládou? Pokud se vám sbíhají sliny, vyzkoušejte tento moučník. Je lehký, šťavnatý a…
Tato polévka je vydatný a výživný pokrm, který kombinuje křehkost čerstvého zelí s výraznou chutí lesních hub a jemnou strukturou cizrny. Jednoduchá příprava a bohatá…
Snídáte rádi ovesnou kaši? Zkuste si ji i upéct! Pečená kaše je zdravá varianta snídaně, ale poslouží dobře i jako svačina. Ovesné vločky, ořechy, ovoce, čokoláda, to…
Ovesné sušenky nedají mnoho práce, budete je mít za chvilku připravené. Nechte těsto trochu odpočinout, bude se s ním lépe pracovat. A nezapomeňte mít dost surovin na…
Měli jste v lese smůlu i když ostatní nosí plné koše? Nevadí. Z hlívy můžete připravit luxusní polévku, která vám houbařský neúspěch vynahradí. Potřebujete jen houby,…
Pokud jste příznivci tradiční kuchyně, jistě vás potěší recept na šípkovou omáčku podle M. D. Rettigové, která patřila mezi nejvýznamnější kuchařky a hospodyně 19.…
Z den předem uvařených brambor a surovin, běžně dostupných v chladničce, připravíte skvělé občerstvení. Kypré bramborové těsto v sobě skrývá výbornou jednoduchou náplň.…
Pokud vám od oběda zbyly vařené brambory, můžete je přidat do těsta tohoto chutného makovce. Díky nim je pěkně nadýchaný, vláčný a jemnější. Makovec po upečení potřete…
Koktejlové minipizzy můžete připravit místo chlebíčků jako pohoštění pro návštěvu, nebo na silvestrovskou party. Kynutí těsta sice zabere nějaký čas, ale pak už je…
Lehký, šťavnatý a bez vajec – tento jahodový koláč s drobenkou si zamilují všichni, nejen ti s potravinovou intolerancí. Díky jednoduchému těstu a sladkým jahodám je…
Když cukety rostou jako o závod, přijde vhod tenhle jednoduchý guláš bez masa. Cuketový guláš je chutné, syté a levné jídlo ideální pro letní dny. Příznivci masa si…