Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 277 kJ /
1 978 kcal
Bílkoviny35,72 g
Tuky117,48 g
Vláknina8,48 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 864 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy190,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme čerstvé domácí široké nudle (pappardelle) nebo lze uvařit koupené. Pokud máme hříbky sušené, předem je namočíme. Krok 2: Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibulku, přidáme česnek, kostičky anglické slaniny a orestujeme. Přidáme (vymačkané) hříbky, mírně podlijeme a podusíme do měkka. Zalijeme smetanou, přidáme sůl, pepř nebo Knorr a povaříme do požadované hustoty. Promícháme s vařenými nudlemi. Krok 3: Podáváme posypané parmazánem a petrželkou.

Zveřejněno 21. 8. 2016

Poznámka autorky Marie Svarcova

Uvařeno podle receptu od mé dcery.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVAD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pappardelle s hříbkovo-smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVAD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

:yes::yes::yes:

Jana Remkova: děkuji :-)

<3:yes:

mysulka: děkuji:-)

Hezké - zkus někdy houby nenamáčet a orestovat je přímo sušené, je to nebetyčný rozdíl:-)

hosta: vďaka za odpoveď, takže "poprdele",ako to nazval môj synovec, idem robiť ešte teraz.

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
papardele, pappardelle, široké nudle se smetanovou omáčkou, papardelle, pappardelle recept, co je papardele, pappardelle recepty, co jsou papardele, recept pappardelle, pappardele, paperdele, recept na pappardelle, hříbkovo smetanová, co je pappardelle, papardelle recept, co to je papardele, papardela, papardelle recepty, papadele, papardele na sušených hub houbách

Suroviny:
smetana ke šlehání, slanina anglická, olej olivový, cibule šalotka, česnek, sůl, pepř, vývar masový, sýr parmazán strouhaný, mouka hladká, vejce, olej, mouka, mouka

Přidat fotografie receptu