Suflé s ementálem
Recept ještě nebyl hodnocenFrancouzské suflé je lahodná specialita, která díky sněhu z bílků krásně nabyde a je nadýchaná jako obláček. Tentokrát zvolíme slanou variantu a suflé ochutíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Francouzské suflé je lahodná specialita, která díky sněhu z bílků krásně nabyde a je nadýchaná jako obláček. Tentokrát zvolíme slanou variantu a suflé ochutíme…
Šťavnatá a kyprá bábovka se základem z mrkve má nejen spousty vitamínů, ale taky skvělou chuť. Spojení vanilkového cukru a citronové šťávy dodává bábovce lehce exotický…
Nadýchané jablečné vdolky jsou dokonalým spojením jemného kynutého těsta a šťavnatých kořeněných kousků jablek. Sladká pochoutka, nenáročná na přípravu, která nikdy…
Pečení tohoto moučníku na Bílou sobotu je Velikonoční tradicí. Beránek představuje symbol Ježíše Krista, který se obětoval za spásu světa. Upečený beránek má vždy stát v…
Rukolu můžeme využít v kuchyni i jinak než jako oblohu pokrmů zasyrova. Zkuste třebas polévku. Jemný krém se smetanou a zlatavými korunky vám zachutná a rádi si chuťový…
Čokoládový fondán je bohatý čokoládový dortík s rozpuštěným čokoládovým středem, protože obsahuje méně mouky než tradiční dort. Tradičně se podává teplý, a jakmile začne…
Pokud máte na zahrádce přebytky cuket, vyzkoušejte z ní upéct něco sladkého. Tato jednoduchá kakaová buchta bude díky cuketě velmi vláčná. Všechny suroviny stačí smíchat…
Třívrstvý koláč vás nadchne. Suroviny na korpus odměříte pomocí skleničky, krém z tvarohu je velmi jednoduchý a snadný na přípravu a poslední pudinková vrstva, s…
Klasické nadýchané těsto, vaše oblíbené ovoce a nečekaně hravý způsob podávání. Tato verze bublaniny se peče přímo v hrnečku, takže je každá porce originál. Moučník,…
Výborný koláč, který v sobě nemá klasickou bílou mouku, připravíme ze směsi rýžové a kukuřičné mouky. Jemné a vláčné těsto doplníme ovocem, které máme zrovna po ruce a…
Maková bábovka s perníkovým kořením a meruňkami je originální variací na tradiční moučník, který překvapí svou chutí. Je jako stvořená i pro chladnější dny i letní…
Jednoduchý, vláčný a skvěle chutnající moučník, obohacený o nastrouhanou cuketu (nebo jablka). Suroviny na něj máme všichni běžně doma, takže je rychle připravený.…
Tento koláč vás okouzlí svou bohatou chutí, kde se snoubí jemná tvarohová náplň s krémovou šlehačkou, šťavnatými třešněmi a lehkým nádechem vaječného koňaku. Je ideální…
Rychlý moučník z nastrouhaných jablek potěší svou vláčností i jemnou sladkou chutí, a to bez kapky tuku. Ideální volba pro odlehčené mlsání, které zvládnete upéct během…
Voňavý jablečný dort s kousky ořechů je lahodně vláčný a díky bohaté čokoládové polevě získává slavnostní podobu. Spojuje v sobě jemnou ovocnou svěžest a elegantní…
Játra jsou bohatá na železo a další potřebné vitamíny. Pokud patříte mezi ty, kteří játra mají rádi, vyzkoušejte náš recept. Játra orestujeme na slanině, přidáme k nim…
Výrazná barva, jemná konzistence a plná chuť. Tato polévka z červené řepy je výživná a lákavá na pohled. Řepa dodá tělu vlákninu, železo i energii. Spolu s kapkou…
Snadné vegetariánské placičky z pohankové a hrachové mouky mají díky rozmixované zelenině jemnou texturu a díky použitému koření i lahodnou chuť. Obě mouky si snadno…
Koleno očistíme , vložíme do tlakového hrnce , přidáme cibuli , sůl a koření. Vaříme do změknutí kolene.Vyjmeme koření (v čajovém vajíčku) a cibuli. Maso vykostíme a…
Spojení dýně, medu a voňavého perníkového koření dává tomuto koláči jedinečnou chuť i vůni. Je krásně vláčný, jemně nasládlý a voní po skořici a hřebíčku – ideální…
Ochutnejte tento výtečný moučník. Mrkvové těsto je vláčné a nadýchané. Mrkev ho trochu obarví a ořechy zajistí skvělou chuť. Koláč podáváme potřený osvěžující citronovou…
Připravíme plechy s pečícím papírem, troubu předehřát na 140°C, kastrůlky na šlehání ve vodní lázni. Kastrůlek na griliáš.Do kastrůlku na griliáš dáme vodu, cukr…
V míse smíchame mouku, sůl, droždí (droždí dáváme vždy na opačnou stranu než sůl). Přidáme zhruba dvě třetiny odměřené vody a zamícháme. Postupně přidáváme vodu, dokud…