Švejkovy kotlety
Recept ještě nebyl hodnocenKořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme s cibulí. Naklepeme si kotlety, osolíme, dáme kmín, nové koření, celý pepř,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme s cibulí. Naklepeme si kotlety, osolíme, dáme kmín, nové koření, celý pepř,…
Rozehřejeme lžíci oleje a lehounce osmažíme nasekaný česnek. Přisypeme bulgur a mícháme, až se bulgur pěkně obalí olejem a začne být průsvitný, pak ho zalijeme vodou v…
Zeli nakrouháme, mrkev nahrubo nastrouháme a vše zalijeme zálivkou z oleje, octa a cukru.Pořádně promícháme a necháme v ledničce zhruba hodinku odležet.
Polévka: Hrách si den předem namočíme. 1 mrkev si nastrouháme na struhadle a druhou necháme v celku. Do hrnce dáme hrách, mrkve, rozpůlenou cibuli, pórek a masox. Vše…
Sójový granulát zalijeme horkým vývarem a necháme odstát. Mezitím si orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Poté přidáme jemné kostičky mrkve a…
V kastrolu rozpálíme olivový olej a máslo a necháme zesklovatět plátky cibule. Přidáme plátky celeru a mrkve a opékáme dohněda. Zalijeme vínem a necháme ho zprudka…
Maso nakrájíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozškvaříme slaninu a opečeme na ní maso. Kořenovou zeleninu oškrabeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci…
Dort: dna 3 dortových forem vel. 20 cm. vyložíme pečicím papírem, vymažeme máslem a lehce vysypeme moukou. Odložíme.Troubu předehřejeme na 180°C.Ve větší míse smícháme…
Ve větším hrnci rozehřejeme trochu oleje a špice nebo nasekaná žebra zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer. Zalijeme vařící vodou tak, aby…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu, po uvaření scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily.Mrkev nastrouháme nahrubo, rajčata, papriky a Balkánský…
Korenovou zeleninu nakrajime na nudlicky, rap. celer na kolecka, rajcata na kostky, cibuli na pulmesicky...na roztopene maslo dame orestovat cibuli, az do sklovata...pak…
Filety lososa osolíme o okořeníme kořením Adžika. Dáme do spodního koše. Zeleninu očistíme. Fazolky jsem překrojil napůl, cuketu na silnější půlkolečka, brambory a…
Čočku předem namočíme. Nemusí to být přes noc, postačí asi tři čtyři hodiny před vařením. Na oleji zpěníme jednu nadrobno pokrájenou cibuli, K ní přidáme překrojené…
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme sladkou papriku, lehce zasmažíme. Přidáme na kostky nakrájené brambory, mrkev a papriku a také lehce…
Důkladně omyté kapří hlavy dáme do pomalého hrnce, přidáme zeleninu a koření, zalijeme vodou a pomalíme na stupeň I 6 hodin.Poté vývar scedíme a maso z hlav obereme.
V míse důkladně promícháme mrkev, celer, krém, citronovou šťávu, olej, cukr a koření. Přidáme natrhaný salát, zlehka promícháme a dáme na 15minut uležet do lednice. …
Nejprve slijeme nálev ze zelí do misky, do něj vmícháme lžičku plnotučné hořčice, trochu oleje, sůl, cukr, pepř a nasekaný česnek. Vše promícháme. Do této zálivky pak…
Brambory oloupeme, mrkev očistíme a obojí nastrouháme společně s tvrdým sýrem na hrubém struhadle.Přidáme vejce, jogurt, osolíme, opepříme.Nakonec placičky smažíme na…
Čočku přebereme, promyjeme a přes noc namočíme do studené vody. Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a orestujeme na oleji. Ke konci restování přidáme garam masalu a…
Na oleji asi 30 minut podusíme nkrájenou cibuli, mrkev, česnek,pór, celer, petrželku, brambor a šunku. Přidáme hrášek a zeleninový vývar. Pomalu vaříme, dokud hrášek…
Nahrubo nastrouháme očištěnou mrkev, oloupané brambory a omytou cuketu. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, celé vejce, petrželovou nať a strouhanku…
Na olivovém oleji orestuji osolená a opepřená kuřecí prsa nakrájená na malé kousky a necháme vychladnout.Oloupané avokádo nakrájíme do mísy na kousky a trochu rozmačkáme…
Baby brambory dame i se slupkou do vody, pridame oskrabanou mrkev, pokrajenou na spalicky a privedeme k varu. Jakmile se voda zacne varit, vypneme plamen. Mezitim…
Čočku probereme a necháme asi 2 hodiny bobtnat ve studené vodě. Pak ji uvaříme téměř doměkka. Těsně před koncem vaření ji osolíme a přebytečnou tekutinu slijeme. …
Přidáno před 2 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 1. 5. 2024 16:45
Vaječný likér býval výsadou vyšší vrsty. Ludvík IX. ho odmítl, Washington jím hostil vzácné návštěvy
Španělské ptáčky z vepřové kýty jsou křehčí než klasické z hovězího masa a báječně šťavnaté. Hotové jsou za pouhou hodinu
Kolik letos stojí velikonoční mazanec? V obchodě stovku, v pekárně 300 Kč. Poctivý domácí půlkilový vyjde na 47 Kč