Guláš z Flámska
Recept ještě nebyl hodnocenLacne hovadzie maso -predne nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu ( vela ) a oprazime niekolko minut. Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lacne hovadzie maso -predne nakrajame na kocky a dame zatiahnut na masle. Pridame cibulu ( vela ) a oprazime niekolko minut. Pridame bobkovy list a tymian. Podlejeme…
Stehna nasolíme, opepříme a zalijeme celým množstvím olivového oleje. Přidáme bobkové listy a necháme několik hodin odležet v chladu. Troubu rozehřejeme na 130°C,…
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé podélné kousky.Do hrnce dáme vodu, přidáme…
Směs na polití brambor a zeleniny: Kousek nastrouhaného tvrdého sýru, 1 trojúhelník měkkého sýru, 2 lžíce sladkého kečupu, 12% smetana, koření – kurkuma, garam masala,…
Květák rozebereme na růžičky a spolu s očištěnou mrkví dáme vařit. Zelenina musí ještě lehce křupat, nesmí být rozvařená. Vejce také uvaříme natvrdo. Vše necháme…
Oškrábané brambory a mrkev nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Zalijeme je vývarem jen tak, aby se spíše dusily. Uvaříme je s kořením a libečkem na skus.Na másle…
Hlavu a vnitřnosti z kapra dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byl potopený. Přidáme cibuli pokrájenou na čtvrtky a osolíme. Na másle osmažíme zeleninu a zalijeme vývarem…
Maso si necháme vcelku, osolíme ho a na plotně ze všech stran opečeme spolu s nakrájenou cibulkou, pak ho přendáme do pekáče, přidáme veškeré koření, zalijeme trochu…
Měkký sýr utřeme s měkčím máslem, přidáme sůl, nastrouhanou mrkev, tatarku tozetřený česnek a nastrouhaný tvrdý sýr. Mažeme na tenké plátky veky a navrch dáme kousek…
Červenou čočku jsem v hrnci osolila, opepřila, zalila vodou (do násobku výšky čočky) a nechala za občasného míchání vařit, dokud se voda pomalu nevyvařila, čočka…
Maso nakrájíme na kousky (2,5x2,5 cm), dáme do mísy, okořeníme, přidáme olej a necháme marinovat do druhého dne. Maso napícháme na jehly, prokládáme cibulí, paprikou,…
Předehřát troubu na 250 stupňů, vložit zeleninu včetně brambor, nakrájených třeba na čtvrtky, nebo malé,vše promícháme s kořením a pokapeme olejem. Osolíme, podlijeme…
Filety ze sumce omyjeme, osušíme, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, opepříme, zavineme je plátky slaniny a necháme chvíli v chladu. Brambory, řapíkatý…
V pánvi rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a opékejte dozlatova. Přidejte mrkev a chvíli restujte. Podlijte trochou vody, osolte, přidejte kmín a duste do poloměkka.…
Králíka si den předem naporcujeme, prošpikujeme částí slaniny obalené ve staročeském koření. Smícháme sůl, kečup, hořčici, víno a touto marinádou potřeme porce králíka…
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme…
Zeleninu pokrájíme na kostičky, cibuli najemno, mangold na proužky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme veškerou zeleninu kromě mangoldu, orestujeme, okořeníme a zalijeme…
Slepici (měla jsem domácí) vložíme do studené vody, přidáme koření a dáme vařit. V polovině vaření přidáme zeleninu a dovaříme do měkka. Uvařenou polévku scedíme a dáme…
Jáhly spaříme (min. 2x) zalijeme v poměru 1 díl jáhel na 2 díly vody a vaříme, dokud se voda nevyvaří, pak necháme ještě 15-20 minut dojít (nejlépe v peřinách).Mezitím…
Brambory, mrkev a červenou řepu uvařím, oloupu a nastrouhám na jemno. Pak smíchám brambory, cibuli na jemno a na kousíčky nakrájenou rybu /matejsy/. Z této směsi udělám…
Připravíme si suroviny: oddělíme žloutky a bílky, mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemno, ořechy a vločky rozmixujeme v mixéru na jemno.Vyšleháme bílky. Zvlášť…
Do očištěného a osušeného masa delším, úzkým nožem vytvoříme přes celou délku masa otvory. Do jednoho vsuneme celou mrkev a do zbývajících špalíčky špeku.Maso pro lepší…
Do očištěného a osušeného masa delším, úzkým nožem vytvoříme přes celou délku masa otvory. Do jednoho vsuneme celou mrkev a do zbývajících špalíčky špeku.Maso pro lepší…
Příprava: Jemně nasekáme oloupanou cibuli a česnek. Na hrubo nastrouháme citronovou kůru. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostky. Maso nakrájíme asi na 50 g…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Byliny v kuchyni: Rozmarýn je výborný na tmavé vlasy. Vyrobte si z něj zdravé víno!
Hospodský guláš podle ČSN: Šťavnaté maso, dušené na sádle s cibulí chutná i dnes a nejen pamětníkům
Omeleta ze syrových brambor a vajec je vydatná snídaně. Strouhaný sýr a lehce podušené žampiony ji povýší na luxusní pokrm