Kuřecí polévka s krupicovo-sýrovými noky
Recept ještě nebyl hodnocenDo cca 2 litrů vody vložíme kuřecí hřbety, libeček ( pár lístků necháme stranou), bujón, celer a petržel. Než bude maso uvařené, připravíme zeleninu a těsto na noky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do cca 2 litrů vody vložíme kuřecí hřbety, libeček ( pár lístků necháme stranou), bujón, celer a petržel. Než bude maso uvařené, připravíme zeleninu a těsto na noky…
Kedlubny a mrkev oloupeme, kedlubny vodorovně překrojíme v půlce a vydlabeme z nich dužinu, nejlépe vykrajovátkem na kuličky nebo kávovou lžičkou. Dáme je do kastrolku a…
Králičí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme v hrnci na másle dorůžova. Zalijeme vývarem (drůbežím nebo zeleninovým) a vaříme do…
Na lžíci oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme dvě kostjy čerstvého droždí a necháme ho rozpustit a zase srazit.Vmícháme lžíci kmínu, ovesné vločky a…
Maso s morkovou kostí dáme vařit. Po chvíli přidáme 1/2 petržele, snítku libečku, rozkrojenou mrkev, pokud máte košťál od květáku či brokolice, zadní zelený díl pórku,…
Do kastrolu dáme vrstvičku oleje, na něm zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme na nudličky nastrouhané mrkve i celer a pět minut dusíme. Podlijeme asi 3/4 l…
Kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky, naklepeme, osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vajíčko, přidáme sýr, mouku a mléko podle potřeby. Osolíme, opepříme a řádně…
Na sádle osmahneme dozlatova cibuli, mezitím si mrkev a petržel nasekáme nadrobno nebo můžeme nastrouhat. Až cibule zesklovatí přilijeme vodu s bujónem a drobně…
Cukeťáky: Nastrouhanou cuketu osolíme, vypotíme, vymačkáme. Smícháme s ostatními ingrediencemi do hustoty těsta na bramboráky. Smažíme v lívanečníku, delší dobu než…
Maso z obou stran okořeníme. Na oleji zprudka opečeme, podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměka. Omáčka: Mrkev, celer, petržel oloupeme, nakrájíme na kousky. Dáme…
Brambory uvaříme doměkka, rozšťoucháme a necháme vychladnout. Ryby nakrájíme na menší kousky, vyložíme dno pekáče a posypeme kmínem. Posypeme nahrubo nastrouhanou mrkví,…
Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, zelenou papriku, mrkev, česnek a za občasného míchání restujte přibližně 6-8 minut, dokud vše nezměkne. Vmíchejte hovězí…
Do hrnku dáme vodu, do které vložíme porce kapra, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, mrkev, cibuli, libeček, česnek a 15 minut povaříme. Vyjmeme mrkev, maso a vývar…
Květák a oloupanou mrkev vcelku nebo překrojenou napůl předvaříme v páře na pařáku ve větším hrnci s poklicí. Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky a uvaříme se…
Maso naklepeme a obalíme v mouce. Necháme rozpustit máslo s nadrobno nakrájenou cibulí. Jak cibulka zesklovatí přidám maso, nechám zatáhnout a nastrouhanou kořenovou…
Troubu zapneme bez HV na 170 °C a rošt umístíme uprostřed. Očištěnou cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek nasekáme nahrubo. Dáme na dno pekáčku s víkem, spolu s bůčkem…
Orestujeme na olivovým oleji cibuli, zasypeme paprikou a kmínem, podlijeme vodou a přidáme propranou červenou čočku. Pak si přidáme ještě nakrájené brambory. …
Quinou uvaříme s půl lžičkou würzlu, necháme trochu vychladnout. Mezitím si nakrájíme česnek na plátky, zeleninu na kostičky, mrkev na kolečka, lehce osmahneme na oleji,…
Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, celerovou a petrželovou nať pokrájíme a smícháme s ostatními ingrediencemi. V této směsi necháme 24 hodiny marinovat naporcovaného…
Mrkev, broskve i jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do velkého hrnce, podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou vaříme, dokud není mrkev měkká (jablka a…
Zemiaky a mrkvu nastrúhame a spolu s múkou, vajcom a soľou dobre premiešame na cesto (múka podľa potreby). Z lopára do vriacej osolenej vody sádžeme halušky, jemne…
Na olej dáme nakrájenou cibulku(bílou část), trochu osmažíme, přidáme ovesné vločky, pokrájenou zeleninu-květák rozebereme na malé růžičky, pórek na kolečka, rajče na…
Lilek nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, lehce posolíme z obou stran a necháme 15-20 minut vybrečet. Troubu předehřejeme na 190 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. …
Na oleji opražíme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme na kocky narezaný baklažán, mrkvu, ružičkovú kapustu, petržlen a zemiaky, ochutíme koreninami, osolíme, zalejeme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Reuben polévka výborně zahřeje, nasytí a chutná úplně stejně jako slavný americký sendvič se zelím
Falešný tatarák z brambor stojí pár korun, je ideální na topinku a jeho příprava je neskutečně rychlá
Jak se jednou provždy zbavit mravenců? Přinášíme přehled babských rad, které fungují