Mrkvové krekry se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny přísady smícháme dohromady (případně dochutíme) a vypracujeme pevnější lepkavé těsto. To rozdělíme na dva plechy, vyložené pečícím papírem. Pod papír nastříkáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny přísady smícháme dohromady (případně dochutíme) a vypracujeme pevnější lepkavé těsto. To rozdělíme na dva plechy, vyložené pečícím papírem. Pod papír nastříkáme…
Sýrová omáčka se zeleninou je rychlý a jednoduchý způsob, jak vylepšit chuť vašich oblíbených těstovin. Tato krémová hustá omáčka je plná intenzivní zeleninové a sýrové…
Lasagne jsou skvělé zapečené těstoviny italského původu. V tomto receptu připravíme jejich jednodušší formu. Oblíbený druh těstovin, třeba kolínka, doplníme omáčkou z…
Jemně nastrouhanou mrkev v míse smícháme s cukrem, vejci, skořicí a olejem. Přisypeme cca 250 gramů mouky (záleží na šťavnatosti mrkve) a necelý prášek do pečiva. Opět…
Mrkvu nastrúhame najemno.Tvaroh, mrkvu, jogurt, chren a nahrubo nastrúhané jablko dobre premiešame.Dochutíme soľou, mletým korením a šťavou.
Vepřovou pečeni převážeme motouzem, tak aby udržela kulatý tvar. Připravíme debrecínské párky, které dáme zmrazit (lépe se tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové…
Zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme koření a všechnu zeleninu. Restujeme cca 5 minut.Orestovanou zeleninu…
Hovězí maso a červené víno prostě patří k sobě. Víno dodá pokrmu jedinečnou chuť a kořenová zelenina celé jídlo skvěle doplní. Pokud zvolíme pro přípravu tlakový hrnec,…
Hledáte něco slavnostnějšího k nedělnímu obědu? Pak vyzkoušejte babiččin recept na španělské ptáčky. Měkké hovězí masíčko, ve kterém se ukrývají další dobroty se jen…
Krátce orestovaný jemně pikantní pórek dodává polévce výraznější chuť. Zalijeme ho vývarem, přidáme mrkev a brambory a ochutíme kmínem. Na závěr do polévky zamícháme…
Husté, syté polévky jsou nejlepším pokrmem k večeři, zvlášť v zimním období. Jsou plné zeleniny a luštěnin a přesto jsou lehké, hřejivé a dokáží potlačit i špatnou…
Zapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
Kachní prsa sečuán jsou lahodným pokrmem, který kombinuje šťavnatost kachního masa s výraznými a pikantními chutěmi sečuánské kuchyně. Tento recept přináší exotickou…
Vychutnejte si zavařenou mrkev ve sladkokyselém nálevu, která spojuje křupavou texturu s dokonale vyváženou chutí sladkosti a jemné kyselosti. Tento lahodný doplněk k…
Snadná, rychlá a svěží mrkvová pomazánka přijde vhod jako svačinka nebo i jako pohoštění pro návštěvu. Její nasládlá chuť jistě osloví i děti. Podáváme ji s čerstvým…
K létu neodmyslitelně patří grilování a odlehčené saláty. Tento svěží a jednoduchý salát, se zálivkou z medu a lehce nasládlého a kořenitého balsamico octa, bude přímo…
Šťavnaté krůtí maso, dušené se zeleninou, vytváří jemnou směs plnou chuti. Bulgur jako příloha dodá jídlu lehkost a příjemnou oříškovou vůni, díky které bude celý pokrm…
Tradiční perník vylepšený vrstvou povidel bude chutnou svačinou i doplňkem ke kávě nebo čaji. Mrkev dodá moučníku úžasnou vláčnost. Pokud jej doplníte ještě čokoládovou…
Polévky zpravidla patří mezi nenáročné, ale výživné pokrmy. Uvařte pro celou rodinu tuto báječnou krémovou zeleninovou z mrkve, brambor a pórku. Po rozmixování zjemní…
Zeleninu očistíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po vychladnutí nastrouháme najemno. Přidáme vejce a ovesné vločky.Sůl, mletý pepř a nakrájenou petrželku. Vše…
Koření až na kmín, sůl a papriku vložíme do vajíčka na sypký čaj, pro pozdější snadné vytažení ze šťávy.Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky,…
Květák opláchneme, rozebereme na růžičky, zalijeme vodou a dáme vařit jen do poloměkka. Vyjmeme ho z vody a dáme do misky. Do druhého hrnku dáme sádlo a nakrájenou…
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme schládnout. Salám a syrovou kapii pokrájíme na tenké krátké nudličky, cibuli, do měkka uvařenou kořenovou zeleninu a bramboru…
Očištěné kousky ryby osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Opečeme z obou stran na másle s olejem v pánvi do zlatavé barvy. Dáme stranou, pokapeme citronovou šťávou…