Zapečená dýně s řepou
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev, brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kousky různé velikosti a rovnoměrně dáváme ho hlubšího pekáčku nebo zapékací misky, předem lehce vymazané olejem. K tomu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev, brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kousky různé velikosti a rovnoměrně dáváme ho hlubšího pekáčku nebo zapékací misky, předem lehce vymazané olejem. K tomu…
Na oleji zpěníme cibuli, vložíme maso nakrájené na nudličky, okořeníme, osmahneme, přidáme nakrájenou mrkev, papriky, pórek, ananas, podlijeme vývarem, podusíme.…
1/ Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku. 2/ Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a…
Nejprve uvaříme brambory, zároveň mrkev a vejce, schováme 2 vejce na zdobení salátu. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak oloupaná vejce a mrkev…
Celer, mrkev i petržel nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, ale necháme vcelku. Skelet i křídla dobře propláchneme. Vše dáme i s kořením do velkého hrnce s vodou a…
Křidélka dáme do pekáčku, zastříkneme olejem, poprášíme paprikou a promícháme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200C asi na 20 minut. Mezitím připravíme omáčku. Kečup,…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, brambory po očištění na manší kousky, česnek na plátky, kapustičky na půl a na ozdobu můžeme některé nechat celé, zeleninu kterou použijete…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, brambory po očištění na manší kousky, česnek na plátky, kapustičky na půl a na ozdobu můžeme některé nechat celé, zeleninu kterou použijete…
Domácí podravku ze sušené zeleniny bez konzervantů připravíte velmi snadno, podle tohoto receptu. Koření se hodí k ochucení zeleninových polévek a dalších zeleninových a…
Pokud rádi navštěvujete asijské restaurace, určitě vyzkoušejte tento pokrm. Minutková barevná krůtí směs na asijský způsob je skvěle ochucená a její příprava vám…
Rychlá, minutková úprava kuřecího masa se zeleninou a sójovou omáčkou chutná nejlépe s vařenou rýží. Maso i se zeleninou nakrájejte na tenké nudličky, promíchejte s…
Ideálním rodinným obědem, který potěší děti i dospělé, je jemné krůtí maso na smetanové paprikové omáčce. Pokrm plný chuti podáváme s domácím knedlíkem. Po vašich…
Skvělým způsobem, jak využít zbylé maso od oběda, jsou tyto bramborové placky plněné masovou směsí s mrkví. Křehké a krásně voňavé placky, připravované na sádle, potěší…
V kastrolku rozehřejeme máslo, (jen povolit, ne rozpálit), vložíme očištěnou nahrubo nastrouhanou mrkev, prohřejeme, přidáme krupičku, vše restujeme, vsypeme vločky,…
Vietnamská kuchyně je pestrá, používá spousty druhů zeleniny, kvalitní maso a v neposlední řadě je i lákavá pro oko. Vietnamský salát Bún bò Nam Bộ je náročnější na…
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a osolíme.Orestujeme a necháme pustit trochu šťávu.Poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a…
Nakrájíme cibuli, omytý lilek a oloupanou bramboru na kostky. Mrkev nastrouháme na hrubo, česnek nakrájíme na plátky.Na másle zesklovatíme cibuli s česnekem a přidáme…
Srnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc). …
Dršťkový guláš je tradiční české jídlo, které si získalo oblibu svou sytostí a výraznou chutí. Tento klasický pokrm je připravován z hovězích drštěk, které jsou pomalu…
Losos patří mezi velmi oblíbené ryby jednak kvůli chuti, ale také díky rychlé přípravě. Filety jsou navíc bez kostí. Černá čočka díky své zemité chuti s lososem skvěle…
Černá čočka má kromě skvělé chuti a dobrých výživových hodnot i tu výhodu, že se nemusí namáčet předem. Ochutnejte ji ve vydatném jídle s kořenovou zeleninou a…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem dle chuti, zabalíme do bránice a necháme do druhého dne odležet.Na oleji osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli.…
Mrkev uvaříme a nakrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájené okurky.Dále přidáme nakrájenou cibuli ze zavináčů, nakrájené zavináče a hrášek.Žloutky, olej a sůl…
Kosti s kořením a solí dáme velmi pozvolna vařit. Pokud ale spěcháme, můžeme použít i tlakový hrnec.Než se nám kosti uvaří, očistíme a nakrájíme zeleninu, té dáme hodně…