Postup přípravy
Krok 1: Dýni hokaido očistíme a nasekáme na menší kostky, slupku můžeme ponechat. Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Připravíme šalotku a mrkev. V pánvi na olivovém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme maso a osmažíme ze všech stran. Maso vyjmeme a dáme do mísy stranou. Do pánve přidáme na drobno nasekanou mrkev spolu s dýní a restujeme do změknutí. Zasypeme sušenou bazalkou, osolíme a promícháme.
Krok 2: Směs z pánve přendáme do pekáčku s trochou olivového oleje, dáme péct do trouby vyhřáté na 180-200°C asi na 30 minut. V mezičase dáme vařit čočku. Propláchneme ji a zvolna vaříme na mírném plameni asi 20-25 minut, čočka by neměla být úplně měkká, spíše na skus. Žampiony nasekáme na drobno.
Krok 3: Uvařenou čočku slijeme (trochu vývaru ponecháme na podlití) a propláchneme pod tekoucí vodou. Přidáme spolu s krůtím masem a nasekanými žampiony do pekáčku k zelenině. Ochutíme lžící balsamica a kapkou medu a podlijeme vývarem z čočky. Promícháme a dáme opět péct na dalších 30 minut. Vidličkou zkontrolujeme, zda je dýně měkká a můžeme podávat. Přílohy netřeba.
Zveřejněno 21. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená hokaido s beluga čočkou a krůtím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7BGO
Moje poznámka
Pečená hokaido s beluga čočkou a krůtím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7BGO
Nejnovější recepty
Salát z černé čočky
Přidáno před 1 hodinou
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohovo-pomerančový krém s kešu ořechy
Přidáno před 18 hodinami
Hruškovo-sýrový koláč
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky
Přidáno 21. 1. 2025 07:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Frankfurtská polévka: Polévku plnou chutí si připravte podle jednoduchého receptu s kvalitními párky a dochuťte ji libečkem
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na plese: Lepší je se navečeřet doma a hlídat alkohol, říká odborník na etiketu
Domácí štramberské uši chutnají jako ty opravdové. Specialitu s chutí a vůní perníku snadno zvládne udělat každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kávové muffinky
Ivca14 před 52 minutami
Gnocchetti se smetanovou omáčkou a brokolicí
Ivca14 před 2 hodinami
Vietnamská polévka Pho Bo
ibechynova před 11 hodinami
Maminčino kuře – klasický recept
Merylas před 11 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Dajda před 13 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Adellis před 15 hodinami
Játrová polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Zapečené rolky z kotletky
Verounek před 21 hodinami
Vepřová krkovice na slanině a pórku
MinaJ 21. 1. 2025 06:50
Kapustové karbanátky
Hanina65 20. 1. 2025 19:14
Tématické fráze:
pečená dýně s čočkou,
krůtí maso recepty,
čočka beluga s dýní,
beluga s dyni,
pečené krůtí maso se zeleninou,
hokaido s krutim kuřecím masem,
pečené krůtí maso recepty,
pečena dyne hokaido s med,
krůtí maso s dýní,
čočka s krůtou,
pečené maso s červenou čočkou,
rizoto s krutim masem a dyni,
hokaydo kruti recept,
krutí maso,
dýně hokaido pečená s krůtím masem,
cervena cockua s krutim masem,
beluga s s dýní,
pečené krůtí maso s s medem,
čočka beluga s dýně hokaido,
pečená dýně s s čočkou
Suroviny:
dýně hokkaido,
maso krůtí,
cibule šalotka,
mrkev,
pepř,
olej olivový,
bazalka čerstvá,
čočka,
žampióny,
med
Komentáře (1)