

Marinované špízy "vše v jednom"
Suroviny 4 porce
- 3 kuřecí řízky
- 4 větší brambory
- 1 mladá křehká cuketa
- 200 g anglické slaniny (plátky)
- olivový olej extra virgin
- 2 lžíce creme di balsamico
- 2 lžičky kaparů ve vinném octu (i s nálevem)
- 4 stroužky česneku
- 2 feferonky
- 3-4 lžíce světlé sójové omáčky
- čerstvý tymián
- černý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Brambory a cuketu nakrájíme na stejně silná kolečka (asi 0,5-1cm).
Maso nakrájíme na plátky o přibližně stejné velikosti jako brambory a cuketu.
Ve větší míse smícháme creme di balsamico, podrcené kapary (můžeme použít hmoždíř), tenké plátky česneku, nasekané feferonky zbavené semínek, sójovou omáčku, pepř a sdrhnuté lístečky tymiánu.
Přidáme maso, brambory a cuketu, promícháme a zalijeme olivovým olejem tak, aby byl na všech surovinách.
Dobře promícháme a snažíme se, aby brambory zůstaly vespod (na vzduchu by mohly hnědnout). Nesolíme, brambory a cuketa by pustily vodu.
Přikryjeme alobalem, uložíme do ledničky a necháme marinovat do druhého dne.
Maso osolíme a zabalíme do plátků slaniny.
Na špízové jehly střídavě napichujeme Plátky brambor, slaninou obalené maso a cuketu.
Troubu rozpálíme na 250°, vložíme plech se špízy a pečeme cca 30 minut.
Brambory otestujeme špejlí nebo jehlou.
Během pečení špízy rovnoměrně otáčíme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marinované špízy "vše v jednom"
-
nádhera, špíz miluji jakékoliv
-
krása,
-
Moc krásně připraveno
+12
-
Moc krásný receptík
-
Tak to si hned ukládám, nevím, co na víkend, tak to spáchám asi určitě a díky za tip
-
Hmm, to se mi moc líbí. Cuketa je teď hodně v mém jídelníčku
. Jen bych si nemohla dát tu anglickou a brambory. No, uvidíme, možná to nějak vymyslím
-
pardón 7.bod
-
Elí, něco hodně podobného dělávám, ale bez feferonek. Vždycky je to dobré a tak by jsme si na tom tvém špízu taky pochutnali
Dávám 6.bod
-
moc veliká krása
úplně to vidím.. léto, slunce, gril, ve škopíku chladné Chardonay.. o Adonai
-
Líbí, ukládám, kromě kaparů, což u nás "nejde"
, ale i tak je receptík
-
Vypadá to moc chutně.
fotečka je také povedená. Určitě to bude dobré, ten balzamikový ocet a kapary tomu dodají pikantní chuť. Posílám 2. bodík