Žampiony s pak choi a mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenAsijská jídla se výborně hodí v teplých dnech. Zasytí a přitom jsou stále velmi lehká a dobře stravitelná. Kouzlo výborného pokrmu je v precizním dochucení. Suroviny lze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Asijská jídla se výborně hodí v teplých dnech. Zasytí a přitom jsou stále velmi lehká a dobře stravitelná. Kouzlo výborného pokrmu je v precizním dochucení. Suroviny lze…
Snad každý, kdo se kdy ocitl v kuchyni, má svoji verzi přípravy masové směsi, které u nás s oblibou nazýváme čínou. Na přípravu této budete potřebovat kuřecí maso,…
1. Ve středně velké míse smícháme kuře s 1 PL kukuřičného škrobu a dobře promícháme, aby se kuře obalilo. 2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm kuře,…
Z omyté a osušené okurky škrabkou kolem dokola naškrábeme tenké proužky až k semeníku. Dáme mezi papírové utěrky a lehce přitiskneme, odsajeme přebytečnou tekutinu a…
Maso a očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, zázvor, česnek a chilli nasekáme najemno. Do wok nebo jiné hluboké pánve dáme na olej rozvonět zázvor, česnek a chilli,…
Do malé misky dáme rybí omáčku, ocet, cukr, tamarindovou pastu, vše promícháme a dáme stranou. Nudle namočíme do studené vody a po změknutí je scedíme, vložíme do vařící…
Nejprve namočíme sušené houby do vody, dáme vařit rýži (půl hrnku rýže - 1 hrnek vody, špetka soli), umeleme maso, pokud jsme nekoupili mleté. Namleté maso dáme do misky…
Okurku nakrájíme našikmo asi na 3 mm silné plátky. Smícháme sojovou omáčku s cukrem a octem, přidáme chilli a sezam. Necháme cukr dobře rozpustit. Zelenou část jarní…
Kuře s adjika dresinkem je chutný a pikantní pokrm, který přináší do vaší kuchyně exotické aroma a bohatou chuť gruzínské kuchyně. Šťavnaté kuřecí maso je marinováno v…
Jste-li milovníci nádechu asijské kuchyně a máte doma pár potřebných surovin, tak přibrzděte u sporáku. Na jedné pánvi orestujete maso i zeleninu. S přílohou, jakou je…
Asijské pokrmy jsou plné zajímavých chutí a vůní. Jinak tomu není ani u nudlí dan-dan, které se skládají z dobře okořeněného mletého masa, blanšírované listové zeleniny…
1. Řasu opláchněte a na 10 min namočte do teplé vody. 2. Poté vodu slijte, a přelijte řasu vroucí vodou. Po pár vteřinách vodu slijte a řasu propláchněte studenou vodou…
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Mrkev a papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky, zázvor a česnek jemně nasekáme. Do hluboké rozpálené pánve dáme…
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké plátky, pak na kousky velikosti soust a dáme do zavíratelné misky. Přidáme lžíci oleje, lžíci rybí a ústřicové omáčky. Dále přidáme…
Řepu, mrkev, křen oloupeme a nastrouháme (křen malé slzy, ostatní včetně jablka velké slzy). Přidáme ocet, sůl, cukr a dobře promícháme. Přilijeme vodu, zamícháme a…
Milovníci pikantních pochoutek zpozorněte - toto je recept pro vás! Na křehkém kuřecím mase s chilli omáčkou si zajisté pochutnáte. A navíc přípravu této pochoutky…
Rýži nejprve propereme ve studené vodě, vícekrát - nejdéle však ale 4 minuty. Následně přilijeme vodu (množství podle toho, co se píše na obalu rýže) a přivedeme k varu.…
Zeleninová směs má v naší kuchyni velmi široké možnosti uplatnění. Můžeme jí podávat s přílohou jako hlavní jídlo nebo jí použít jako základ pod maso. Zcela jistě jí…
Jídla s vůní a chutí asijských přísad jsou velmi oblíbená nejen pro svoji rychlou přípravu. Vyladěná chuť, šťavnaté maso a křehká nerozvařená zelenina lákají k talíři…
Lilek je jednou ze zajímavých druhů zeleniny. Jeho přípravu nesmíme podcenit, aby nezhořkl. V tomto receptu jej necháme vypotit a poté orestujeme na pánvi. Doplníme ho…
Tofu vyjměte z obalu, opláchněte a nakrájejte na cca 6 x 5 x 1 cm velké kousky (ze dvou kostek byste měli mít 8 kousků). Zabalte je do utěrky, zatižte a nechte nejméně…
Kůži na kachních prsou nařežeme do mřížky, osolíme z obou stran a do kůže vetřeme koření Havana kouřový gril. Necháme hodinu odležet. Do kastrůlku vlijeme všechny…
Otřete vepřovou panenku papírovou utěrkou, naložte do světlé sojové omáčky, přidejte mletý pepř a nechejte působit 1 hodinu.Připravte si omáčku z tmavé sojové omáčky,…
Maso očistíme a nakrájíme na nudličky asi 1 cm široké. Dáme ho do misky a pokropíme světlou sójovou omáčkou, necháme stranou, než očistíme zeleninu. Chilli a česnek…
Češi v zahraničí: V Německu ochutnejte currywurst i lehký bramborový salát. Domů si kupte šunku i pivo, radí Nikita z Berlína
Bavorská kuchyně a její speciality: Dáte si škvarkovou pomazánku, eintopf nebo franckou klobásu?
Vyzkoušeli jsme pět tipů, jak si užít Matějskou a nezruinovat se. Tyhle snadné finty ušetří dost peněz