Lilek načerno jinak

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 35 minut 2 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

1 střední lilek
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 plátky čerstvého zázvoru
2 lžíce balsamico octa
1 lžíce sladké chilli omáčky
4 lžíce sójové omáčky (Tamari)
1 lžička rýžového octa
1 lžička třtinového cukru (použila jsem březový)
1 lžička solamylu
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na silná kolečka, osolíme je a necháme 15 minut vypotit. Kolečka osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme lilek, plátky česneku a zázvor nasekaný najemno . Krátce orestujeme, podlijeme 50 ml vody a 5 minut dusíme.

  3. Přidáme sójovou omáčku, sladkou chilli, ocet i cukr a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Přidáme solamyl rozmíchaný ve 100 ml vody (podle požadovaného množství omáčky přidáme solamyl i vodu) a podle chuti sůl - omáčky jsou slané. Podusíme ještě 3 min a podáváme s rýží.

Poznámka

Jeden recept jsem tu našla, ale jen podobný, třeba se bude líbit někomu ten můj.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilek načerno jinak

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo