Cuketa ve skořicovém těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme ingredience na těstíčko a necháme chvíli odležet. Mělo by být středně husté, aby moc z koleček cukety nestékalo.Omytou neoloupanou cuketu nakrájíme na 0,5 cm…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme ingredience na těstíčko a necháme chvíli odležet. Mělo by být středně husté, aby moc z koleček cukety nestékalo.Omytou neoloupanou cuketu nakrájíme na 0,5 cm…
Kloboučky žampionů plněné vajíčkem, s česnekovým bokem, dušené na směsi zeleniny provoněné rozmarýnem, budou lahodit nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i očím. K této…
Směs kuřecího masa a kořenové zeleniny doplňuje sladké, šťavnaté mango. Podáváme ji se smetanovou omáčkou a jídlu dodáme říz trochou strouhaného křenu. Vyzkoušejte tuto…
Zelí pokrájíme na slabé nudličky, které dáme do mísy, mírně osolíme, dochutíme dle sladkosti zelí a papriky medem (1-2 lžíce) a citronovou šťávou.Vše, nejlépe v rukách…
Cuketa je jedním ze zeleninových druhů, které mají v létě bohatou úrodu. A tak ji dokážeme zakomponovat všude. Klasikou mezi recepty s cuketou jsou však cuketové placky,…
Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, dáme do mísy, přidáme krátce předvařenou kapustu, kterou jsme vymačkali od přebytečné vody a drobně pokrájeli.Přisypeme pokrájenou…
Pokud váháte, co připravit k nedělnímu obědu, pak je tento recept na šťavnaté kuřecí roládky pro vás jak dělaný. Roládky obalené v trojobalu, plněné směsí z míchaných…
Příprava kuskusu je rychlá a velmi snadná, stačí mu chvíle ve vroucí vodě. Navíc ho lze připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho ve směsi s paprikou, fazolovými lusky,…
Cícer umyjeme, namočíme na 12 hodín. Varíme v čerstvej vode, ku koncu pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kocky.Na oleji osmažíme múku, vypneme, pridáme mletú papriku…
Pokud máte rádi pikantní chutě, určitě vyzkoušejte tento recept. Dokonale křehké kuřecí kousky marinované ve výborné, chuťově vyvážené, sladko-pálivé marinádě stačí pár…
Dýni omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Hokaido nemusíme loupat, kůrka během vaření změkne. Kuřecí maso nakrájíme na kousky.…
V létě je květák v kuchyni velmi používanou a oblíbenou surovinou. Mnoho pokrmů lze připravit tak, že květák zpracujeme syrový. Přípravu jídla sice o pár minut…
Všechnu zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.V hrnci rozehřejeme olej, vložíme všechnu zeleninu a několik minut restujeme.Pak zalijeme vývarem nebo vodou…
Nasbírali jste jen pár hub a chcete jimi vylepšit svůj pokrm? Naplňte směsí hub, slaniny, cibule a kapie kuřecí řízky. Vytvořené kapsy s lahodnou náplní pak doplňte…
Houby očistíme, nakrájíme na plátky, mírně osolíme a na lžíci másla podusíme doměkka.Kuřecí prsa nakrájíme na menší nudličky. Na pánvi rezehřejeme trochu oleje a maso na…
Krásně oranžovou dýni očistíme od semínek a nakrájíme i s kůrou na kostičky. To stejně uděláme s mrkví, cibulí a brambory.Na oleji opražíme dýni, mrkev a cibuli.…
Krásně oranžovou dýni očistíme od semínek a nakrájíme i s kůrou na kostičky. To stejně uděláme s mrkví, cibulí a brambory.Na oleji opražíme dýni, mrkev a cibuli.…
V zájmu šetření a recyklace lze využít i toustový chléb do "těsta". Pokud chcete zkusit rychlovku, použitelnou pro sladkou i slanou náplň, využijte zkušenost s…
Topinky s cuketovou směsí, ochucenou worcesterovou omáčkou, posypané sýrem a dopečené v troubě poslouží jako chutná a rychlá večeře, kterou připraví i začátečníci.…
Máme pro vás tip na výborný oběd. Zeleninová omáčka, která doplní vepřové závitky plněné voňavou pikantní klobásou a sýrem, jen umocní celkovou chuť pokrmu. Přidejte…
Sezona švestek nám přináší nejen slivovici, ale především šťavnaté koláče, které všichni milujeme. Tyto koláče pečeme z různých těst a švestky na nich můžeme doplnit…
Připravíme palačinkové těsto a necháme ho odpočinout. Pak, pokud bude třeba, můžeme konzistenci upravit přidáním trošky mléka.Listy mangoldu opereme a na sítu přelijeme…
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh.Cukr smícháme se žloutky, přidáme mléko a olej. Poté přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do směsi…
Minestrone je tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název Minestrone pochází z italského slova minestra - polévka. Sytou zeleninovou polévku můžete libovolně…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Vítěz MasterChef Česko 2022 Martin Pecina o své první kuchařce: Napsal jsem receptář nejen na neděli. Obyčejná jídla vařím jinak
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
Jako od mistra cukráře: Vysoce efektní a přesto snadné ozdoby z karamelu zvládnete podle našeho návodu i doma