Maďarské pikantní plátky podle Petra Novotného

Suroviny

4 tenké vepřové kotlety
sůl
pepř
tymián
asi 4 stroužky česneku
mléko
1 lžíce mleté papriky
(můžeme namíchat sladkou a pálivou)
polohrubá mouka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné plátky musí být silné jen asi 0,5 cm, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme. Silně potřeme česnekem utřeným se solí. Vložíme do misky a zalijeme mlékem. Necháme v chladu proležet do druhého dne.

  2. Potom maso lehce osušíme ubrouskem. Smícháme polohrubou mouku s paprikou a špetkou tymiánu. V této směsi plátky masa obalíme. Na rozpáleném oleji krátce opečeme z každé strany.

Komentáře k receptu Maďarské pikantní plátky podle Petra Novotného

Tématické fráze: recepty petra novotneho maďarský vepřový plátek madarská kotleta madarske kotlety madarsky platek segedínský guláš petr stupka recept na madarskou kotleta petr novotný recepty pikantní vepřové plátky maďarské tokáň podle petra novotného kuchařka petra novotného gulas podle petra novotný recepty podle petra novotneho recepty petr novotný madarský vepřové kotlety recepty novotný pikantní maďarské kotlety vepřový plátek madarsky tokán recepty podle petra novotného skládané vepřové plátky