Zdravý chléb

spagetka Kuchařka:

Slané pečivo 11 názorů

43

Suroviny

100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pohanky (lámanky)
100 g špaldové celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké
3 lžíce syrovátky
5 plátků česneku
celý kmín
sůl
1 polévková lžíce oleje
1 polévková lžíce octa
sáček sušeného droždí
400 ml vlažné vody
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Uvedené suroviny smícháme (kvásek neděláme), vypracujeme lesklé těsto. Dáme do jakékoli formy (kterou potřeme olejem a vysypeme moukou) vykynout (já použila srnčí hřbet) a necháme vykynout cca 1,5 hodiny.

  2. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 45 minut. Potíráme během pečení slanou vodou. Já přidávám do trouby také hrnek vody. Řídíme se dle vlastní trouby.

Poznámka

Recept je od kamarádky, která má DP ETA - tam spustí program Sprint. Je výborný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zdravý chléb

  • Irrena Irrena

    Dobrý nápad Špagetko, jsem zatížená na celozrnné pečivo:-p:-p, určitě vyzkouším a bodík letí.:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Moc mě potěšilo, že chutná. Ty otruby jsou dobrý nápad ;-):yes:

    Odpovědět

  • Ilona Ilona(neregistrovaná)

    :-):-)Tak hotovo,chlebík je super:-)přidala jsem ještě pšeničné otruby,aby byl nadýchanější.:-)Určitě budu péct častěji:yes:

    Odpovědět

  • Ilona Ilona(neregistrovaná)

    Super,tak ted vím vše co potřebuji,už se těším.:-)A jdu na to:-):-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Jejda, dík Ilonko, to jsem do receptu nenapsala - hned doplním - ano olej a vysypat moukou ;-):yes:

    Odpovědět

  • Ilona Ilona(neregistrovaná)

    Dík:-) Forma stačí vymazat olejem?:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Ilonko, pekla jsem ve formě (pak vyklopila na chlazení ;-)

    Odpovědět

  • Ilona Ilona(neregistrovaná)

    Jdu na to,jen malá otázečka,peče se ve formě,nebo bez?:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Špagetko:-)z těch surovin zdraví přímo čiší:-D:-D.Ukládám a jednou určo vyzkouším;-)-až se mě zdraví zeptá...co pro něj dělám:-D.No a neboj to už bude brzy;-):-).Zatím hupky dupky do oblíbených s ním:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Spagi, mne tady ty žitné, pšeničné a mnohé jiné mouky moc neoslovily:-( Rozhodně si vybírám chleby, kde se tyto mouky přidávají jen v malém množství, aby nebyl chleba bílý. Rozhodně tady ale budeš mít na tento chlebík spoustu zájemců. Mi se z těch pro mne "nových mouk", které nově používám zatím nejvíc líbí a i chutná špaldová;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Vím,že je tu spousta chlebíků, ale ať si každý vybere ne? ;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo