Kančí roláda s masovou fáší

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Jiné maso 10 názorů

Suroviny

( nebudu udávat gramáže, je to na velikosti masa a chuti každého )
kančí žebra
pikantní klobásy
lesní houby
kousek slaniny
1 vejce
kousek másla
čerstvý tymián
pepř ( použila jsem nadrcený červený )
sůl
dále:
kořenová zelenina:
mrkev
celer
petržel
cibule
nové koření
celý pepř
jalovec
bobkový list
šípková zavařenina
(silný vývar, který připravíme pomalým vařením žeber a zeleniny)
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát.

  2. Uložíme do lednice.

  3. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme na menší kusy a vložíme do studené vody spolu se zeleninou a kořením, které do vývaru přidáváme.

  4. Osolíme a necháme na mírném ohni probublávat několik hodin. Já jsem vývar a následně i roládu připravovala v pomalém hrnci. Vývar na stupeň I. 8.5 hodiny.

  5. Druhý den začneme s roládou. Maso z uvařených žeber ve vývaru obereme a najemno umeleme s kouskem slaniny. Pokud je potřeba trochu přisolíme.

  6. Přidáme vejce, otrhané lístky tymiánu, drcený pepř a kousek másla.
    Plát masa z obou stran dostatečně osolíme a opepříme, potřeme masovou fáší, poházíme kousky hub a poklademe klobáskami. Pevně svineme (pohlídáme si, abychom rolovali ve směru vláken, aby se roláda pak krájela přes) a zpevníme provázkem.

  7. Já mám pomalý hrnec s kameninovou nádobou vhodnou na sporák, takže vše jsem připravovala rovnou v něm.

  8. Maso opečeme na oleji ze všech stran, vyjmeme, na oleji orestujeme cibuli, pak přidáme nastrouhanou zeleninu a koření a ještě chvilku restujeme. Já jsem přihodila i zbytek pokrájených hub.

  9. Vrátíme zpět maso, podlijeme připraveným vývarem, přiklopíme a dusíme. Já zapnula hrnec na stupeň II. a maso dusila 3 hodiny. Mezitím jsem ho několikrát obrátila.

  10. Maso vyjmeme, zbavíme provázku a uchováme v teple.

  11. Štávu propasírujeme, případně ještě rozmixujeme a dochutíme šípkovou zavařeninou. Část vývaru při podlévání můžeme nahradit červeným vínem.

Poznámka

Fotopostup a ostatní moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí roláda s masovou fáší

Tématické fráze: masové rolády kančí roláda recept kančí roláda masová roláda faši rolada z kancich zeber kančí žebra recept kanci zebra rolada z kance rolada s fáší masové rolády ze zvěřiny postup na masovou roladu rolada z zeber kančí žebra se zeleninou masová fáší masové rolády recepty fas do rolády masová roláda recepty králičí fáš houbova fas

Zapomněl/a jsem heslo