Pikantní kuřecí směs à la čína

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Drůbeží maso 17 názorů

Suroviny

1 kg kuřecích prsou
olej (nebo Omega)
1 menší cibule
1 zelená paprika
1 kapie
1 oranžová paprika
1 červená paprika
1 rajče
1 lžička sojové omáčky
1 lžička sladkokyselé omáčky
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička kořenící směsi na čínu
1 lžička kořenící směsi na činu wok
1 lžíce kečupu
2 stroužky česneku
mořská sůl
pepř
sezamová semínka
voda na podlití
Na zahuštění :
1 lžíce solamylu
trocha vody
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve dáme trochu oleje, necháme jej rozpálit. Mezitím očistíme maso a nakrájíme ho na nudličky, osolíme a opepříme.

  2. Maso dáme do rozpáleného oleje a opékáme. Mezitím nakrájíme cibuli, papriky a rajče na nudličky. Když se maso pomalu opeče, přidáme koření na čínu a opět restujeme, aby se maso s kořením spojilo.

  3. Když je maso hotové, přidáme k němu papriky, cibuli a rajče, promícháme a necháme trochu podusit, můžeme podlít trochou vody. Dále dusíme asi tak 30 minut.

  4. Když se maso se zeleninou podusí, pomalu přidáváme koření, zázvor, sojovou omáčku, trochu sladkokyselé omáčky a lžíci kečupu. Promícháme a necháme krátce povařit. Můžeme přidat dva stroužky česneku na chuť a sezamová semínka.

  5. Vše promícháme a necháme ještě krátce povařit. Můžeme ještě podlít vodou. Vaříme a občas
    promícháme.

  6. Když je zelenina s masem měkká, tak nakonec zahustíme solamylem. Popřípadě můžeme podle chuti ještě přisolit a opepřit.

Poznámka

Podáváme s jasmínovou rýží

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní kuřecí směs à la čína

  • dadulka111 dadulka111

    No - nejsem bůhví jaká kuchařka a proto nerada kritizuji recepty, dokud je nevyzkouším, ale zde musím. Pokud já budu připravovat "čínu" , musím mít všechny suroviny připraveny předem. Nevěřím tomu, že bych to vše podle tohoto receptu stihla připravit při vaření.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Lenunka: no vím jak dlouho jsem to vařila celkově a půl hodiny to nebylo tak ikdyby hodinu ať nežeru :-D ;-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    MiskaM: tady vůbec nejde o to, co se mě osobně líbí nebo nelíbí, já Vás jen kolegiálně upozorňuji na to, že máte v receptech krávoviny. Jakákoliv začínající kuchařka, která bude čínu dělat 1,5 hodiny, spláče nad výdělkem, a to Vaší vinou. O tom to je:-)

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Lenunka: :-// nevim proč by měla jako hořet kuchyň :-// to říkám jak jsem psala vám ve zprávě

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    casino: no to už jsem ani nerozebírala radši, dát si na pánev rozpálit trochu oleje a mezitím očistit a nakrájet na nudličky kilo masa, to už asi hořela kuchyň.:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    MiskaM: Nikto nespochybňuje, že si u vás doma každý pochutnáva. Len niektoré Vaše výtvory udivujú - s tým ste mohli rátať, že ak zverejníte nejaký recept, že sa k nemu ľudia budú vyjadrovať. Väčšinou sa vyjadria trochu skúsenejší kuchári a kuchárky. Na druhej strane - nikto učený z neba nespadol.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Lenunka: a jinak maso vysušený nemám takže asi tak ono kdyby jste ji ochutnala tak si myslím že budete mluvit jinak on obrázek sice možná jiným kazí vzhled ale chuťově vše mám dobrý i dokonce tu Čínu ;-)

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Lenunka: :-// zajímavý jé že jste dost rypava a furt se vám neco nelíbí. :-// u nas si každý pochutná na mém jídle ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Zaplaťpámbů že jsem nebyl na PC, neb za případný koment bych (k radosti mnohých) letěl z TOPek jak rom z hospody:-D
    Dívky, nedivte se až neprojdete futry...
    Lenunka: a zizala: kvůli svatozáři:-D a MiskaM: kvůli hypertrofovanému sebevědomí stran kuchařského umění ;-)
    ***
    Lenunka:
    Děvče zde vaří z kila! masa:-O Takovou pánev bych chtěl mít...:-)
    Já dělávám vzdáááleně podobného https://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuch... asi z polovičního množství a tepelná úprava trvá asi 5 minut
    MiskaM:
    "Pikantní kuřecí směs à la čína"
    No, třeba pokud byste z názvu vygumovala poslední tři slůvka, tak my bychom přestali vidět rudě a na rcp ani neklikli...:-)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    zizala: no já už jsem to ani nekomentovala. Zelenina na bláto a maso vysušené ale " moc dobra cina to byla"
    Možná by nebylo od věci to zkusit udělat v papiňáku tak hodku, hodku a půl...:-D...né, to už jsem fakt přehnala:-)

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    zizala: vím co dělám a co vařím a jak dlouho nemam jidlo za 5 minut hotový nemam prsten abych s ním otočila a jidlo bylo hotový. Nejsem sice vyučená kuchařka ale vařím umím takže asi tak

    Odpovědět

  • zizala zizala

    MiskaM: 1,5 hodiny? 8-( Už jste někdy slyšela, že maso "po čínsku" se až na výjimky vaří jen krátce? Začít krájet zeleninu, když máte maso v pánvi, je základní chyba. Vše musí být připravené předem, aby pak práce šla ráz na ráz. Maso se jen opéká, nemělo by se dusit. Je to rychlé jídlo, propána. Vaše recepty popírají základní kuchařské postupy. Číňan by si u vašeho jídla ukroutil hlavu, že tohle jídlo přisuzujete jeho národu :-D

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    MiskaM: Aha.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Lenunka: no tak celkově 1,5 hodiny cca

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    MiskaM: já se neptala, jak moc to bylo dobré, ale jak dlouho se to tedy ve skutečnosti vařilo:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pikantní cina pikantní kuřecí čína čínská směs cim zahustit cinu pikantni kureci smes recepty masová směs čína jak zahustit čínu kuřecí směs na cinu kuřecí čínská směs cina no pikantní čínská masová směs kuřecí maso a la čína čínská směs recept kureci cina pikantni pikantni čína z kuřecího masa recept na pikantní kuřecí pánev čínská kuřecí směs pikantní čína recept cinsky smes směs na čínu

Zapomněl/a jsem heslo